Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat pubblic Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se autosesize cu privire la declaraţiile lui Marcel Ciolacu privind încălcarea independenţei Justiţiei, în contextul în care premierul spunea din decembrie 2023 că un primar USR va fi trimis în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„A zis CSM să-mi tăiaţi netul şi să nu mai scriu pe Facebook despre cum i-am prins pe unii că au schimbat 4 procurori până au găsit unul care să mă ancheteze. Tocmai am văzut că biroul de presă al CSM a emis al treilea comunicat de presă despre mine în ultimele 24 de ore. Un lucru fără precedent până acum. Într-un fel mă bucur că sunt citită aici pe Facebook de către sistemul Savonea. Dar! Ce n-a reuşit să răspundă opiniei publice conducerea CSM este asta: de ce a fost nevoie de 4 procurori schimbaţi în cazul meu pentru a găsi unul care să mă facă suspectă şi inculpată fără nicio probă? Trebuia să facem plângerile aici pe Facebook deoarece magistraţii CSM văd că răspund mai prompt decât prin registratură. Este halucinant cum alege CSM să comunice public date pe care eu le soclicitam în urmă cu jumătate de an fără să primesc vreun răpsuns”, a scris Clotilde Armand, joi pe Facebook.
 
Edilul Sectorului 1 a reamintit că premierul Ciolacu a anunţat din luna decembrie a anului trecut, că un primar USR a fost trimis în judecată, însă având în vedere că acest lucru nu s-a întâmplat, până în prezent, cere public Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesize privind declaraţiile lui Marcel Ciolacu privind încălcare independenţei justiţiei.
 
„Bon. Acum să trecem la lucruri mai serioase. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat încă din decembrie 2023, în prime time, că un primar USR a fost trimis în judecată! Un caz la indigo cu cel al ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, care s-a antepronunţat şi l-a „achitat” pe soţul fostei şefe DIICOT, înainte de a se da sentinţa definitivă. Având în vedere că nici până în prezent niciun primar USR nu a fost trimis în judecată, cer în mod public ca CSM să se autosesize cu privire la declaraţiile lui Marcel Ciolacu privind încălcarea independenţei Justiţiei. Premierul PSD era destul de sigur pe el când anunţa trimiterea în judecată a primarului USR, avea informaţii certe. Am speranţa că parchetele nu sunt subordonate coaliţiei PSD-PNL conduse Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, şi fac la ordin dosare membrilor USR, deoarece unul dintre principiile esenţiale ale statului de drept este separaţia puterilor în stat”, a completat Armand.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.