Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, la Romanian Venture Forum, că la noi este o vorbă, să nu dai cu biciul doar în calul care trage, el arătând că ”povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umerii celor care produc bani”, pentru că ”aceste taxe noi nu vor reuşi să producă acele efecte pe care cineva gândeşte că poate să le obţină dacă împovărează şi mai mult mediul de afaceri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să ţinem seama de fiscalitate. La noi este o vorbă, să nu dai cu biciul doar în calul care trage, ca atare povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umerii celor care produc bani, motiv pentru care, din acest punct de vedere, am declarat şi declar în continuare şi susţin şi avem discuţii la nivelul Guvernului pentru ca în perioada imediat următoare, în anul 2024, după ce de ce s-au petrecut anul acesta, să nu se discute despre taxe noi”, a precizat liderul PNL.

Preşedintele Senatului a precizat că ”aceste taxe noi nu vor reuşi să producă acele efecte pe care cineva gândeşte că poate să le obţină dacă împovărează şi mai mult mediul de afaceri pentru că mediul de afaceri produce bani”.

”Este absolut necesar să subliniem că dincolo de toate aceste oportunităţi de finanţare, tot de la nivel guvernamental trebuie să vină acea mână de ajutor către mediul de afaceri, prin investiţii de la bugetul de stat. Bugetul de stat trebuie să se ă angajeze (..) în asigurarea, în consolidarea acelui fundament pe care să crească mediul de afaceri privat, iar asta se face prin investiţii”, a spus Ciucă.

El a menţionat că Guvernul pe care l-a condus şi în 2021, şi în 2022 şi în 2023 a asigurat pentru investiţii un procent 7 % în 2022, din care s-au cheltuit peste 70 de miliarde. ”Anul acesta avem 112 miliarde alocate, aproximativ 7,2 % şi cu certitudine valoarea nominală a investiţiilor va fi mai mare decât cea de anul acesta”, a precizat liderul PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.