Premierul Nicolae Ciucă a discutat, miercuri, prin telefon, cu omologul canadian, Justin Trudeau, arătând că relaţiile deosebite dintre România şi Canada se bazează pe colaborarea tradiţională din domeniul energiei şi pe valorile comune pe care le împărtăşesc ca membri ai Alianţei Nord-Atlantice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prim-ministrul României a apreciat, în convorbirea telefonică avută cu omologul său canadian, Justin Trudeau, sprijinul oferit de Canada pentru proiectul de reabilitarea a Unităţii 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, contribuţie importantă la securitatea energetică a ţării noastre şi a întregii regiuni, inclusiv pentru Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.
 
”Guvernul României mizează în continuare pe cooperarea cu companiile canadiene pentru dezvoltarea programului nuclear civil şi asigurarea energiei din surse curate şi sigure, precum şi pe sprijinul constant al Statelor Unite ale Americii”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.
 
El a subliniat, de asemenea, colaborarea la nivelul NATO şi rolul important al Canadei în contextul războiului din Ucraina şi al sprijinului oferit atât poporului ucrainean, cât şi Republicii Moldova. În acest context, el a adăugat că România şi Europa au nevoie de parteneri de încredere şi cu opinii similare pentru consolidarea Flancului Estic, pentru dezvoltarea lanţurilor de aprovizionare şi cooperarea în plan economic.  
 
Relaţiile bilaterale au noi oportunităţi de consolidare în domeniul economic şi social, a menţionat Ciucă, el adresând, în acest context, premierului Canadei, Justin Trudeau, invitaţia de a face o vizită în România.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.