Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a fost la Catedrala „Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail”, în Paris, loc unde comunitatea românească se adună săptămână de săptămână. „Biserica nu este doar locul sfintei rugăciuni, ci şi acela care reuneşte comunităţi legate de credinţă şi valori comune”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
„Biserica nu este doar locul sfintei rugăciuni, ci şi acela care reuneşte comunităţi legate de credinţă şi valori comune. Tot aşa, în Paris, la Catedrala „Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail”, comunitatea românească se adună săptămână de săptămână. Este un lăcaş foarte vechi, construit între 1475-1485 şi cumpărat de statul român în 1882, pentru a găzdui Catedrala Mitropolitană a Europei Occidentale. M-am bucurat să fiu şi eu astăzi printre românii stabiliţi în capitala Franţei şi în împrejurimi, cu atât mai mult cu cât este o zi atât deosebită pentru credincioşi: Lăsata secului, cum o numim popular. Un loc cu o energie aparte, în care îşi găseau liniştea - şi, poate, inspiraţia - personalităţi definitorii ale culturii noastre din exil, precum Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Virgil Gheorghiu, Constantin Brâncuşi, Anna de Noailles ori Sergiu Celibidache”, a scris Nicolae Ciucă, duminică pe Facebook.
 
Liderul liberalilor a adăugat că „biserica românească din diaspora menţine aici identitatea creştină şi naţională şi trebuie să primească în continuare sprijinul ţării-mamă”.
 
„Apreciez şi îi sunt recunoscător Înaltpreasfinţitului părinte Iosif, arhiepiscopul ortodox român al Europei Occidentale, pentru tot ce face aici pentru comunitatea noastră. La slujba pe care a oficiat-o au participat peste 400 de români, nu doar din ţară, dar şi din Republica Moldova şi Ucraina. Biserica românească din diaspora menţine aici identitatea creştină şi naţională şi trebuie să primească în continuare sprijinul ţării-mamă. L-am asigurat pe Înalt Preasfinţia Sa - dar şi pe toţi românii prezenţi aici - că promovarea şi protejarea valorilor şi tradiţiilor româneşti, în ţară sau peste hotare, rămâne o prioritate pentru noi”, a completat Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.