Nicolae Ciucă a declarat, întrebat dacă există varianta tragerii la sorţi între Mihai Tudose şi Rareş Bogdan pentru a deschide lista comună cu PSD la alegerile europarlamentare, după retragerea Ramonei Chiriac, că „nu se trage la sorţi pentru o astfel de poziţie”. Chestionat dacă ar avea o altă propunere pentru cine ar putea fi cap de listă la europarlamentare din partea coaliţiei, liderul PNL a răspuns: „Ştiţi cum se zice la noi la români - «cade omul, stă un pic şi după aia se ridică». Daţi-ne voie să decantăm şi să vedem despre ce este vorba”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sigur că am aflat că această ştire s-a propagat foarte repede. Nu ştiam aceste detalii. Le-am aflat acum de la dumneavoastră. Ca de fiecare nu mă grăbesc să iau niciun fel de decizie. Daţi-ne voie să vedem despre ce este vorba. Analizăm şi, în funcţie de ce elemente de concreteţe avem, vom lua o decizie”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat dacă e de acord ca lista la europarlamentare să fie deschisă de către MIhai Tudose sau ar prefera să fie deschisă de altcineva, după ce Ramona Chiriac a fost retrasă pentru că ar fi cerut la schimb un post de comisar european, i s-a pus condiţia să se înscrie în PSD, motiv pentru care nu se mai află pe listă

Chestionat dacă există varianta tragere la sorţi între eurodeputatul PSD Mihai Tudose şi europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, Ciucă a răspuns: „Eu cred că este o chestiune cât se poate de serioasă şi dacă ajungem să o tragem la sorţi ducem în derizoriu o poziţie pe lista de europarlamentare. Nu se trage la sorţi pentru o astfel de poziţie”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Întrebat dacă are o altă propunere pentru a deschide această listă, liderul liberalilor a replicat. „Ştiţi cum se zice la noi la români - «cade omul, stă un pic şi după aia se ridică». Daţi-ne voie să decantăm şi să vedem despre ce este vorba”.

Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare trebuia să fie deschisă de Ramona Chiriac, fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, însă aceasta a anunţat în şedinţa PSD că nu doreşte să mai candideze, au precizat surse politice. Conducerile PSD şi PNL analizează, în şedinţe, candidaţii şi locurile eligibile pentru Parlamentul European. Ulterior, Ramona Chiriac a confirmat, într-o postare pe reţeaua X, că nu candidează la alegerile europarlamentare, din motive personale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.