Preşedintele PNL şi premierul Nicolae Ciucă a precizat că a considerat că eliminarea pragului pentru abuzul în serviciu şi susţinerea proiectului de lege iniţiat de către MInisterul Justiţiei este cea mai bună opţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pragul pentru abuzul în serviciu a fost stabilit prin proiectul care a fost discutat şi aprobat la nivelul Guvernului. A fost o decizie pe care noi am luat-o şi am susţinut-o şi în felul acesta am considerat că este cea mai bună opţiune pe care putem să o adoptăm în continuare şi să ne susţinem proiectul iniţial. Eu am cerut ca proiectul pe care noi l-am înaintat să fie supus aprobării. Ştiţi foarte bine că a existat o serie întreagă de discuţii legate de o decizie a Curţii Constituţionale în care se solicita un prag. Au fost propuneri pentru acel prag şi din toate punctele de vedere, fără niciun fel de reţinere, vă pot confirma că la nivelul discuţiilor, PNL a susţinut şi susţine în continuare ca toate problemele din Justiţie să fie rezolvate aşa cum ni le-am asumat. Lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat. Dacă ne uităm în urmă, putem să validăm că toate proiectele pe Justiţie, asumate de la începutul guvernării, inclusiv cele care au vizat ridicarea MCV,  au fost derulate şi desfăşurate în conformitate cu angajamentele asumate”, a afirmat Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei BPN al PNL de joi. 

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, cu 191 voturi pentru, 66 împotrivă şi 12 abţineri, proiectul de lege de modificare a Codului Penal prin care se elimină pragul pentru abuzul în serviciu. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu s-a lansat într-un atac de la tribuna plenului, acuzând Opoziţia că nu a fost în stare să adopte aceste Coduri Penale.„Peste ani de zile, ceea ce va rămâne nu sunt declaraţiile, trotinetele, cablurile şi boxele dvs, ci sunt legile adoptate de această coaliţie, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.