Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre bugetul pe 2024 că la educaţie este o majorare substanţială de aproximativ 61%, astfel că sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor la personalul didactic şi nedidactic precum şi punerea în aplicare a legilor educaţiei. Întrebat de ce aceste majorări sunt etapizate, el a răspuns: ”Este o decizie care a rezultat în urma discuţiilor avute la nivelul Guvernului cu sindicatele din educaţie şi aşa am înţeles că a fost agreată etapizarea, nu am fost acolo”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PNL a declarat despre bugetul Ministerului Dezvoltarii că în principiu, procentul este mare, dar suma nu este mare, este de la 8 miliarde la 13 miliarde.

Este vorba de lucrările care sunt deja demarcate şi sunt contracte semnate, şi anul trecut şi anul acesta au fost o serie întreagă de evenimente la Ministerul Dezvoltării şi în teritoriu în judeţe unde au fost semnate contracte atât pe PNRR cât şi prin proiectele de la CNI şi Anghel Saligny şi desigur sunt parte din aceste fonduri dedicate pentru cofinanţări la proiecte”, a spus liderul liberal.

Ciucă a mai spus că în momentul de faţă nu sunt proiecte blocater dar există premisa să se blocheze, dacă nu există banii necesari să poată să finanţeze, mai ales că au crescut preţurile la materiale, astfel că este nevoie să asigurăm această finanţare”.

Preşedintele PNL a menţionat că la educaţie este o majorare substanţială de asemenea de aproximativ 61%, ceea ce înseamnă că sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor la personalul didactic şi nedidactic precum şi punerea în aplicare a legilor educaţiei.

Întrebat de ce aceste majorări sunt etapizate, el a răspuns: ”Este o decizie care a rezultat în urma discuţiilor avute la nivelul Guvernului cu sindicatele din educaţie şi aşa am înţeles că a fost agreată etapizarea, nu am fost acolo”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.