Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, referitor la atacurile Rusiei asupra portului Izmail, că le condamnă ferm deoarece aceste acţiuni „destabilizează aprovizionarea cu hrană a mai multor ţări, punând în grav pericol securitatea alimentară mondială”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Rusia a atacat din nou portul Izmail. Şi de această dată, intenţia Rusiei a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei şi să intimideze ţările vecine. Condamnăm aceste noi atacuri pline de cruzime care au vizat ţinte civile, atacuri care destabilizează aprovizionarea cu hrană a mai multor ţări, punând în grav pericol securitatea alimentară mondială. Cerealele ucrainene sunt aşteptate în multe colţuri ale lumii, precum Africa, Orientul Mijlociu sau Asia de Sud”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.
 
Liderul PNL a mai spus că „România rămâne alături de partenerii săi euro-atlantici în susţinerea Ucrainei în faţa invaziei ruseşti nejustificate şi neprovocate şi căutăm permanent soluţii pentru deblocarea situaţiei privind exportul cerealelor”.
 
„Rămânem ferm angajaţi şi solidari cu Ucraina şi restul lumii libere în această luptă cumplită, pentru apărarea drepturilor omului şi pentru un viitor sigur, unde respectul pentru vieţile omeneşti primează”, a mai precizat Ciucă. 
 
Drone ruseşti au atacat în primele ore ale zilei de miercuri instalaţii portuare şi de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, dând foc unora dintre ele, a scris guvernatorul regional Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram. De asemenea, capitala Kiev a fost vizată de un atac masiv cu drone, dar toate au fost doborâte, provocând însă unele pagube materiale, relatează Reuters şi AFP.
 
Presa ucraineană a relatat că dronele „Shahed”, de fabricaţie iraniană, au sosit dinspre Marea Neagră şi apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Izmail, un port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanţa de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.