Premierul Florin Cîţu a afirmat că îşi doreşte ca în curând să fie o aplicaţie care să fie utilizată pentru toate mijloacele de transport în comun. El a precizat că multe ori vine la muncă pe jos şi că pentru el conceptul Vinerea Verde s-a transformat în săptămâna verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a fost întrebat miercuri, în cadrul work-shopului „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor”, dacă la birou vine pe jos sau foloseşte un mijloc de transport alternativ. 
“De cele mai multe ori vin pe jos, îmi număr şi paşii, deci este cel mai ieftin mod de a merge la sală. Mergeam şi înainte pe jos foarte mult sau cu metroul. În Bucureşti, era mult mai simplu să foloseşti aceste mijloace alternative de transport. De aceea, Vinerea Verde pentru mine a venit ca o mănuşă, pot să spun că e săptămâna verde de foarte multe ori pentru mine şi îi încurajez pe toţi colegii mei să facă acest lucru, mai ales că de foarte multe ori este adevărat că trebuie să ne îmbrăcăm formal, dar sunt foarte multe zile în care nu avem şedinţe de Guvern, nu ne vedem cu presa şi atunci e mult mai simplu să venim îmbrăcaţi mai lejer”, a afirmat premierul.
El a precizat că atunci când lucra în Noua Zeelandă alerga la locul de muncă, acolo fiind alte facilităţi. 
“Când trăiam în Noua Zeelandă, alergam la locul de muncă, acolo erau duşuri, erau de toate şi ne puteam schimba. E un mod de viaţă pe care l-am văzut în foarte multe dintre capitalele din Vest sau în ţările dezvoltate, oameni care vin la locul de muncă ori pe bicicletă, ori aleargă, acolo sunt facilităţi pentru un duş, a te schimba şi a începe ziua. Lucrurile se pot face şi aşa”, a precizat Cîţu.
Premierul a mai anunţat că speră ca în curând să fie disponibilă o aplicaţie pentru toate mijloacele de transport în comun. 
“Atunci când cumperi un singur abonament, şi sper să fie o aplicaţie în curând pe care poţi să o foloseşti pentru toate mijloacele de transport în comun, deja lucrurile devin mai simple. Face sens când vorbim de instituţii ale statului, transportul public în comun, să avem diferite tipuri de abonamente. Din punctul meu de vedere,  toate trebuie să fie pe o aplicaţie simplă pe care o foloseşti, deja suntem în secolul XXI, nu cred că există cineva în oraşe care să nu aibă un telefon”, a mai transmis Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.