Senatorul PNL Florin Cîţu critică faptul că, prin rectificarea bugetară propusă de Guvern, cresc cheltuielile de personal cu 2,3 miliarde de lei şi cele de asistenţă socială cu 2,53 de miliarde de lei, în vreme ce de la investiţii au fost tăiate 1,6 miliarde de lei şi alte 4,2 miliarde de la cofinanţările pe fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dragnea foloseşte bugetul de stat în interes electoral!!! Prin această rectificare bugetară: 1. CRESC cheltuielile de personal cu 2.3 miliarde lei şi CRESC chletuielile cu asistenţa socială cu 2.53 miliarde lei! (pe bugetul general consolidat cheltuielile de personal cresc cu 5 miliarde şi cele cu asistenţa sociala cu 3 miliarde) 2. SCAD cheltuielile de capital (investiţii) cu 1.6 miliarde lei şi SCAD cheltuielile pentru proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare cu 4.2 miliarde lei! (pe pe bugetul general consolidat cheltuielile de capital scad cu 5 miliarde şi cele de proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare cu 5 miliarde). Aceastea sunt schimbările majore pe partea de cheltuieli şi arată clar că PSD se foloseşte de banii noştri pentru a satisface propriul electorat!”, arată Florin Cîţu într-o postare pe Facebook.

Senatorul liberal acuză ”populismul PSD-ist” care, spune el, pentru a fi finanţat, va însemna ca Guvernul să bage mâna şi mai adânc în buzunarele românilor.

”Supraacciza ne ia 600 milioane de lei din buzunar doar în 2017, contribuţiile din contractele part time plătite ca pentru contracte full time încă 165 de milioane de lei în 2017, iar companiile de stat care mai aveau rezerve pentru investiţii pierd 2 miliarde de lei. În 2018 costul populismului PSD se triplează, asta fără să ştim încă efectele legii pensiilor!!! Astfel, taxa de solidaritate, taxa pe cifra de afaceri, taxa pe active financiar-bancare, TVA la 21-22% şi eliminarea contribuţiei către pilonul II de pensii, rămân "soluţiile" lui Dragnea pentru plata populismului PSD-ist”, conchide Florin Cîţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.