Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a atras joi atenţia că, aşa cum arată execuţia bugetară pe primele şase luni, deficitul bugetar se va duce către 4% la finalul anului, aproape de cele mai pesimiste estimări, apreciind că rectificarea bugetară nu poate fi decât negativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Execuţia bugetară este un dezastru, cred că acestea au fost şi cuvintele prim-ministrului Tudose care a spus că este foarte proastă. (...) În acest moment pe această execuţie bugetară deficitul se duce către 4% la sfârşitul anului, deci mai aproape de cele mai pesimiste estimări. O astfel de execuţie bugetară atrage consecinţe. Primele consecinţe au fost prezentate în programul de guvernare Tudose care mai apoi au fost reîntoarse, o parte din ele, taxa de solidaritate, taxa pe cifra de afaceri, dar au rămas altele", a declarat Florin Cîţu.

El a atras atenţia că, în actualul context, rectificarea bugetară trebuie să fie negativă, spunând că o rectificare bugetară pozitivă atrage o comisie de anchetă parlamentară.

"Având în vedere această execuţie bugetară şi tot ce se întâmplă cu programul de guvernare rectificarea bugetară care urmează nu poate să fie decât negativă. O rectificare bugetară pozitivă atrage după sine o comisie de anchetă parlamentară. Automat. Nu există niciun dubiu", a spus vicepreşedintele PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.