Premierul Florin Cîţu susţine că Ministerul Sănătăţii are un buget mai mare decât anul trecut şi decât acum doi ani şi consideră că acele persoane care afirmă că acesta este mai mic ori nu ştiu să citească un buget, ori vor doar să facă scandal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ministerul Sănătăţii are 11,43 de miliarde de lei buget, mai mare decât anul trecut, un an special, cu cea mai mare criză de sănătate în ultima sută de ani, am alocat mai multe resurse într-un an în care nu o să avem aceeaşi situaţie. În plus, suntem cu aproape două miliarde mai mult decât în 2019 când era un an normal. Aceste discuţii în spaţiul public sunt ori pentru că oamenii nu înţeleg şi nu ştiu să citească un buget, ori vor doar să facă scandal şi atât. Este trist pentru că noi trebuie să mergem mai departe, România trebuie să meargă mai departe şi nu trebuie să stăm în fiecare zi să-i educăm pe oameni cum se face un buget”, a declarat, luni, Florin Cîţu.  
 
El a precizat că liderii coaliţiei şi-au asumat un deficit bugetar de 7,16%. 
 
"Am discutat cu toţi, cu liderii coaliţiei. Liderii coaliţiei şi-au asumat un deficit bugetar de 7,16, am prezentat acest buget public, am făcut alocările, vedem în această dezbatere că a fost publicat bugetul săptămâna trecută pentru a vedea dacă există nevoi în unele zone, s-au identificat zone, dar sunt sume mici, câteva credite de angajament, cred că la Ministerul Sănătăţii vor mai fi puse credite de angajament ceea ce înseamnă că pot să mai facă contracte. Dar în rest, şi pentru plata facturilor, şi la Ministerul Dezvoltării, şi la Ministerul Transporturilor, şi la Ministerul Sănătăţii banii sunt alocaţi, nu este nicio problemă. Veţi vedea că nu vor fi probleme la plata facturilor”, a menţionat premierul. 
 
El a mai declarat că este nevoie de o reanalizare a legii salarizării şi că sporurile reprezintă 25% din anvelopa salarială. 
 
"Cred că este nevoie de o reanalizare a legii salarizării în România. Sporurile reprezintă din acel 109 miliard de lei reprezintă aproape 26 de miliarde, deci aproape 25% din anvelopa salarială, plătim acest spor anual, problema este că aş vrea ca aceste sporuri şi salarizarea să fie legate de performanţă. În ultimii doi ani am văzut că salariile s-au dublat, am crescut de la 56 de miliarde la 109 miliarde. Eu nu cred că performanţa în sectorul public s-a dublat. Aş vrea de acum încolo să avem o legătură directă, clară, transparentă pentru cetăţeni, pentru românii care plătesc taxe, între performanţa acelui sector public şi veniturile celor din sectorul public. Şi acest lucru îl vom face anul acesta”, a explicat Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.