Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş, fost prim-ministru, arată de ce democraţia din România e în pericol major dacă azi PSD şi PNL parafează o alianţă. El adaugă că apare un mare pericol pentru democraţia din România şi anume „înfiinţarea de facto a unui partid unic în două culori, cu bani de propagandă nelimitaţi, fără control civil la SRI şi cu un pesedist la SIE, va crea un monstru care poate controla tot statul cu îngrădirea treptată a libertăţilor cetăţenilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deşi au deja tot sistemul de putere în mâinile lor, PSD şi PNL vor să parafeze azi o alianţă pentru un nou partid-stat. În numele stabilităţii şi apărării democraţiei de extremism, pentru Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi preşedintele Klaus Iohannis pare rezonabil ca România să se îndrepte spre autoritarism şi cimentarea la putere a PSD şi PNL împreună pentru încă 5 sau 10 ani. Pentru democraţia din România e un pericol major. Înfiinţarea de facto a unui partid unic în două culori, cu bani de propagandă nelimitaţi, fără control civil la SRI şi cu un pesedist la SIE, va crea un monstru care poate controla tot statul cu îngrădirea treptată a libertăţilor cetăţenilor”, a afirmat Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă.

El a mai spus că „suntem într-un moment de răscruce şi, să recunoaştem, opoziţia democratică este azi fără vlagă şi fără un proiect major credibil altul decât că ne opunem PSD-PNL”.

„Sunt mulţi cetăţeni şi antreprenori, speriaţi de perspectiva unui monstru politic, care speră ca opoziţia democratică să se adune, să-şi îngroape orgoliile şi să vină cu un proiect de ţară pentru a convinge oamenii că putem evita un dezastru politic şi administrativ. Primesc multe mesaje de îngrijorare în aceste zile la care am răspuns fără discuţie că sunt dispus să deschid orice discuţie cu cei din partidele care încă respiră democraţie, din societatea civilă sau independenţi care vor cu adevărat să avem o alternativă la noul partid-stat. E nevoie de un plan nu doar pentru a opri PSD şi PNL să închidă jocul democratic, dar şi să le redăm românilor speranţa”, a completat Cioloş.

Liderii coaliţiei au discutat, miercuri, despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, în acest scenariu, lista comună PSD-PNL la europarlamentare urmând a fi deschisă de un independent. De asemenea, este luat în calcul ca alegerile prezidenţiale să fie devansate în luna septembrie, potrivit unor surse politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.