Fostul premier Dacian Cioloş afirmă, într-o postare pe Facebook, referindu-se la intenţia Guvernului de a suspenda plata contribuţiilor la Pilonul ll, că PSD se joacă cu nervii şi cu pungile românilor, în opinia sa, fiind tot mai clar "faptul că bugetul ajunge pe drojdii". El îşi încheie postarea cu formula: "Iresponsabililor, nu mai cheltuiţi ce nu aveţi, nu vă mai jucaţi cu banii cetăţenilor!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PSD se joacă din nou cu nervii şi cu pungile românilor care contribuie la Pilonul II de pensii, după o metodă deja testată: lansează ideea unui proiect de lege care ar putea enerva contribuitorii, asumat de instituţii ale statului (nu cel “paralel” ci cel condus de PSD) după care iese un membru marcant al aceluiaşi partid de guvernământ care contrazice proiectul în cauză. actica asta au mai folosit-o. Este menită să repartizeze tensiunea ce se poate acumula întinzând nervii în mai multe serii mici, pentru a nu rupe coarda în momentul în care măsura chiar va fi luată", scrie fostul premier.

În opinia sa, "din păcate pare tot mai clar faptul că bugetul ajunge pe drojdii şi e nevoie să se deturneze conductele care alimentează bazinul de rezervă al cetăţenilor (Pilonul II) spre bazinul curent al Guvernului care începe să sece".

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Cam la asta se reduce “bunăstarea” pesedistă. Te faci stăpân pe robinetele şi conductele celor care produc şi pui eticheta ta pe produsul final îmbuteliat şi distribuit ca fiind al tău. Iresponsabililor, nu mai cheltuiţi ce nu aveţi, nu vă mai jucaţi cu banii cetăţenilor!", est concluzia lui Dacian Cioloş.

Guvernul României vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, este o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.