Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis liderului UDMR Kelemen Hunor, la finalul discursului susţinut la Congresul Uniunii, să traducă exact ce a vrut să spună colegilor de coaliţie şi poate chiar şi preşedintelui Klaus Iohannis, "ca să nu ne mai auzim vorbe că iar vrem să vindem Ardealul".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureş, că a fost mereu un partener al minorităţilor. 
 
"Am fost întotdeauna un partener al minorităţilor. PSD, dar şi eu, întotdeauna am avut cu toate minorităţile un dialog corect. În primul rând, cu minoritatea maghiară. Avem valori comune care ţin de credinţa în Dumnezeu, de familie şi identitate. Şi asta ne uneşte mai mult decât orice doctrină şi discurs politic”, a explicat liderul PSD. 
 
El a precizat că a admirat mereu modul în care UDMR îşi selectează resursa umană şi strategia politică pentru a dezvolta noile generaţii politice. 
 
De asemenea, Ciolacu a transmis că nu a venit la Congresul UDMR pentru a vorbi despre trecut. 
 
"Dincolo de asta, nu am venit aici să vorbim despre trecut. Există această tentaţie de a vorbi despre trecut. Nu este nimic mai urât decât a folosi trecutul pentru a câştiga nişte voturi. Trecutul e închis. Sunt aici să vorbim despre prezent şi despre viitor, să vorbim despre unde vrem să ducem această ţară pentru 5 ani sau 10 ani, ce planuri avem, ce proiecte de ţară avem împreună”, a transmis preşedintele PSD. 
 
El a precizat că o ţară se construieşte de jos în sus, de la micile comunităţi şi de la familie, menţionând că are încredere în ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, că va face din PNDL 3 un program de succes deoarece acest program reprezintă marea şansă de modernizare a comunităţilor şi a reducerii decalajelor de dezvoltare dintre rural şi urban. 
 
"Dacă am sta mereu cu drobul de sare deasupra capului, nu ar mai trebui să facem nimic în ţara asta. USR, ca partid de guvernare, avea datoria ca legea să fie respectată. Fuga de răspundere înseamnă mai multă sărăcie şi subdezvoltare pentru milioane de cetăţeni. Interesul cetăţenilor pe primul loc, nu luptele noastre politice, în mod deosebit - îmi cer scuze - ale dumneavoastră”, a explicat Ciolacu.
 
La finalul discursului său, el l-a rugat pe Kelemen Hunor să traducă ce a spus colegilor său din coaliţie, dar şi preşedintelui Iohannis. 
 
"Domnule Hunor, o ultimă rugăminte, pentru că faceţi parte din coaliţia de guvernare, te rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici colegilor tăi din coaliţie, poate şi domnului preşedinte Iohannis, ca să nu ne mai auzim vorbe că iar vrem să vindem Ardealul”, a încheiat Ciolacu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.