Câteva mii de ieşeni sunt aşteptaţi, marţi, de 24 Ianuarie, în Piaţa Unirii, la manifestările organizate în municipiu de Ziua Unirii, însă până duminică la prânz niciun lider politic naţional nu confirmase prezenţa la evenimentele de la Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Primăriei ieşene, preşedintele Klaus Iohannis nu va ajunge pe 24 Ianuarie la Iaşi, întrucât are alt program. Invitaţii au fost trimise de către municipalitate şi la guvern, însă nu există vreo confirmare oficială că premierul va veni la manifestările dedicate Zilei Unirii.

Totuşi, surse din cadrul Primăriei ieşene au precizat că la evenimente va fi prezent cel puţin un ministru.

În mediul politic ieşean se vehiculează faptul că atât liderul PSD, Liviu Dragnea, cât şi premierul Sorin Grindeanu vor fi prezenţi la Iaşi pe 24 Ianuarie, însă reprezentanţii PSD Iaşi nu au putut confirma această informaţie.

Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, totodată liderul local al social-democraţilor, a făcut apel duminică la ieşeni să vină în număr cât mai mare în Piaţa Unirii la manifestările oficiale.

"Ziua de 24 Ianuarie este o zi importantă pentru oraşul nostru, dar şi pentru întreaga Moldovă. Ne amintim şi sărbătorim în această zi rolul pe care Iaşiul l-a avut în construirea României Moderne. Cu acest lucru ne mândrim şi nu trebuie să uităm niciodată că România s-a născut la Iaşi. Vă invit pe toţi să participaţi la sărbătoarea de 24 Ianuarie, să ne prindem cu toţii în Hora Unirii. Iaşi este oraşul care uneşte", a spus primarul Iaşiului Mihai Chirica.

Manifestările oficiale de Ziua Unirii sunt programate la Iaşi în Piaţa Unirii, începând cu ora 11.00.

În program sunt incluse un Te Deum, discursurile oficialităţilor, depunerea de coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o paradă militară, precum şi Hora Unirii.

Totodată, pe scena amplasată în Piaţa Unirii va avea loc un concert de muzică populară.

La finalul manifestărilor oficiale, participanţii vor putea servi plăcinte, vin fiert şi ceai. Totodată, în piaţă vor fi împărţite steguleţe şi cocarde tricolore.

Circulaţia tramvaielor va fi întreruptă în Piaţa Unirii, în perioada cât au loc manifestările oficiale dedicate Zilei Unirii.

Autorităţile ieşene estimează că în Piaţa Unirii se vor afla câteva mii de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.