Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine că partidul Pro România devine un proiect viabil după congresul PSD, precizând că foarte mulţi dintre cei nemulţumiţi de Liviu Dragnea se vor îndrepta către formaţiunea condusă de Victor Ponta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Ivan a declarat pentru News.ro că după congresul PSD adeziunea sa la acest partid devine nulă, în condiţiile în care PSD nu mai este un partid social-democrat.

”Eu şi PSD nu mai împărtăşim aceleaşi principii, iar după congresul de sâmbătă adeziunea mea la PSD devine nulă. Cei care am lucrat la proiectul de modernizare al PSD vom vedea cum îl putem pune în practică în afara partidului. După congresul PSD, proiectul Pro România al lui Victor Ponta devine viabil. Foarte mulţi dintre cei nemulţumiţi de Liviu Dragnea se vor orienta către proiectul lui Ponta. Chiar îi încurajez să o facă”, a afirmat Cătălin Ivan.

El a precizat că nu se va duce în Pro România, însă a afirmat că ”avem datoria să-l oprim pe Dragnea din exteriorul PSD”.  

Europarlamentarul PSD spune că există mulţi oameni îngrijoraţi în PSD, dar că aceştia nu au curaj să ia atitudine.

”Am sperat că vor lua atitudine toţi aceşti oameni, dar le este frică. Mai există şi oportunism, unii au funcţii în administraţie şi nu vor să-şi piardă poziţiile. Există şi o laşitate, unii au fost cumpăraţi cu puţin. Lumea e cumva mulţumită atât timp cât PSD e la guvernare, chiar dacăpartidul se distruge”, a adăugat Cătălin Ivan.

El susţine că toţi cei care cred că mai pot coagula o mişcare în interiorul PSD sunt naivi.

”Avem datoria să-l oprim pe Dragnea, chiar dacă asta înseamnă să oprim PSD să conducă România. PSD va intra în următoarele alegeri fără mulţi dintre cei care au pus umărul la ultimele confruntări electorale”, a declarat europarlamentarul PSD.

Pro România, partidul înfiinţat de Victor Ponta şi Daniel Constantin, a primit personalitate juridică în 20 februarie.

Daniel Constantin spunea atunci că împreună cu Victor Ponta şi cu Sorin Cîmpeanu vor participa la constituirea tuturor organizaţiilor judeţene în perioada următoare, pornind cursa pentru primul obiectiv major, şi anume alegerile europarlamentare din 2019. 

Daniel Constantin a lansat partidul Pro România în mai 2017.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.