Europarlamentarul Cătălin Ivan anunţă că va demisiona din grupul socialiştilor din Parlamentul European, începând cu 1 octombrie, dacă nu va fi luată nicio decizie în cazul cererii sale privind excluderea PSD din grupul S&D.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Ivan susţine, într-o postare pe Facebook, că a trimis luni conducerii grupului S&D, dar şi fiecărui eurodeputat socialist în parte, cererea sa privind excluderea PSD din grupul socialiştilor europeni, dar şi demisia sa începând cu 1 octombrie, din acest grup, dacă nu se va lua nicio decizie până atunci.

El afirmă că a trecut o lună de la protestele din 10 august şi că este inacceptabil faptul că socialiştii europeni nu au reacţionat în cazul violenţelor din Piaţa Victoriei.

“Consider că tăcerea reprezintă o formă de susţinere a regimului lui Liviu Dragnea şi atunci locul meu nu mai este în acest grup politic“, precizează Cătălin Ivan.

În cererea înaintată conducerii socialiştilor europeni, Cătălin Ivan arată că protestul paşnic din 10 august a fost transformat “într-o luptă de stradă extrem de violentă între jandarmi şi grupuri organizate infiltrate în rândul protestatarilor după un scenariu pregătit din timp de oameni fideli lui Liviu Dragnea din Ministerul Afacerilor Interne“.

“Trebuie menţionat că preşedintele PSD, primul ministru, ministrul de interne şi şeful jandarmeriei sunt toţi din Teleorman, ultimii trei având singura calitate obedienţa faţă de Liviu Dragnea. Acestui scenariu au căzut victime mii de femei, bătrâni şi copii nevinovaţi, iar urmările expunerii la gazul folosit de forţele de ordine sunt greu de anticipat, tot mai mulţi ajungând la spital cu probleme respiratorii sau de piele. Armele şi tehnicile folosite de jandarmerie au fost la limita legii, dacă nu ilegale, o anchetă aflându-se în acest moment în desfăşurare“, spune Cătălin Ivan.

Eurodeputatul român susţine că “democraţia din România a primit o lovitură extrem de dură din partea partidului care, conform valorilor noastre comune, ar trebui să fie garantul democraţiei şi a libertăţii de exprimare“.

“Pentru că până acum a lipsit o reacţie fermă a conducerii PES sau a Grupului S&D, deşi ne aflăm la o lună de la evenimentele tragice din Piaţa Victoriei, şi pentru că orice zi în plus cu acest partid la guvernarea României înseamnă un pericol imens pentru noi toţi, o amânare a unei discuţii în grupul nostru politic ar însemna o susţinere tacită, un gir dat celui mai nociv regim politic din Europa în acest moment. Prin urmare, ataşez alături de solicitarea excluderii PSD din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni şi, în eventualitatea în care nu se ia nicio decizie, demisia mea din acest grup începând cu data de 1 octombrie 2018. Consider că, dupa 15 ani de politică de stânga şi nouă ani de muncă în acest grup pentru a promova valori precum libertatea, solidaritatea, echitatea socială sau lupta împotriva corupţiei, orice zi în care PSD rămâne în acest grup înseamnă o compromitere a eforturilor noastre comune de până acum“, se arată în documentul trimis de Cătălin Ivan colegilor săi socialişti din Parlamentul European.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.