Candidatul PNL Alba pe un loc considerat eligibil la Camera Deputaţilor Corneliu Olar, în prezent primar al comunei Horea, din Munţii Apuseni, a declarat, marţi seară, că Ion Iliescu şi Guvernul Năstase au dat în 2002 toată averea moţilor, pădurile, pe mâna companiilor străine, austriece, şi i-au ajutat pe cei care "au venit să jefuiască nu numai Ţara Moţilor, ci România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corneliu Olar a lansat un atac dur la adresa PSD, a fostului preşedinte Ion Iliescu şi Guvernului Năstase care ar fi "îngenuncheat” moţii şi i-ar fi transformat în "robii firmelor străine”. Olar îi acuză pe Ion Iliescu şi Guvernul Năstase că au dat în 2002 toată averea moţilor, pădurile, pe mână companiilor străine, austriece, şi i-au ajutat pe cei care "au venit să jefuiască nu numi Ţara Moţilor, ci România”.

"Vorbim de bogăţia moţilor (pădurile - n.r.). Oare cine ne-a îngenuncheat pe noi, moţii, cu marile firme străine ca să fim robii lor. Cine credeţi? Ion Iliescu şi Guvernul Năstase. Care prin 2002 au dat toată averea moţilor pe mâna companiilor străine, austriece. Au dat pentru a-i ajuta pe cei care au venit să jefuiască nu numai Ţara Moţilor, ci România. Au dat un Cod Silvic copiat de pe vremea marilor imperii austriece. L-au plagiat ca să spun mai frumos. De-asta am ajuns noi aici. De aceea trebuie să luptăm şi să fim uniţi. Dacă sunteţi români adevăraţi ţineţi cu liberalii”, a mai spus Olar.

Candidatul liberal a adăugat că  la ora actuală moţii nu mai au voie nici lemnul de foc să-l exploateze şi să-l ducă acasă.

El a mai spus că moţii au o mare legătură cu liberalii deoarece s-au născut "liberali” şi "liberi”.

"Avem o mare legătură între moţi şi liberali. Noi ne-am născut liberali, liberi. Numai acum suntem robii altor imperii (…). Eu nu cred în ţara lui Iliescu, a lui Ponta, a lui Dragnea şi a lui Năstase. Cred în Bunul Dumnezeu că va fi cu noi, cu liberalii”, a conchis Olar.

PNL Alba a lansat, marţi seară, la Alba Iulia, candidaţii filialei judeţene pentru alegerile locale, la eveniment fiind prezenţi peste 600 de membri ai partidului din judeţ. La manifestare erau aşteptaţi şi unii dintre liderii naţionali, respectiv secretarul general al PNL Ilie Bolojan şi coordonatorul campaniei electorale Gheorghe Falcă, care însă au lipsit din motive necunoscute.

La lansarea candidaţilor PNL din Alba au fost însă prezenţi toţi cei 58 de primari liberali din judeţ, dar şi liderul PNL Alba, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, prim-vicepreşedinte al filialei.

Lista candidaţilor PNL la Camera Deputaţilor este deschisă în judeţul Alba de vicepreşedintele PNL Florin Roman, urmat de primarul din Horea, Corneliu Olar, în timp ce la Senat pe prima poziţie se află senatorul Alexandru Pereş, care de 20 de ani este parlamentar.

Evenimentul de lansare a candidaţilor PNL din Alba pentru alegerile parlamentare s-a încheiat, marţi sear[, după ce un taraf de lăutari din Munţii Apuseni a urcat pe scenă şi a cântat alături de participanţi "Imnul lui Iancu” şi alte melodii patriotice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.