Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi-a anunţat, vineri, candidatura la preşedinţia partidului, în cadrul unei declaraţii de presă în care a dat de înţeles că va fi continuatorul politicii lui Klaus Iohannis, insistând pe sloganul din campania prezidenţială a şefului statului, ”România lucrului bine făcut”, şi în care le-a mulţumit lui Crin Antonescu şi Vasile Blaga pentru unificarea PNL, ”cel mai mare proiect al dreptei dezbinate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL la Congresul care va avea loc în data de 17 iunie. O fac cu toată responsabilitatea şi cu toată dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Zi de zi vedem cum tot mai mulţi politicieni aleg să privească în trecut lăsând România fără viitor. PNL este la răscruce. Vrem să fim partidul care poate construi României un viitor sau alegem să ajungem partdul care va vorbi despre trecut cu nostalgie”, a declarat Cristian Buşoi.

El a prezentat pe scurt priorităţile pe care, în viziunea sa, ar trebui să le aibă PNL pentru a se impune pe scena politică şi pentru a recupera electoratul pierdut.

”PNL trebuie să se trezească şi să clarifice pe cine reprezintă şi cu ce ofertă politică vine pentru a redobândi încrederea oamenilor (...). Avem datoria de a bate PSD şi la alegerile prezidenţiale, şi la alegerile locale, şi la alegerile parlamentare. Dar dacă nu recuperăm electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis în 2014, care a ieşit să protesteze împotriva PSD în 2017, PNL nu va bate niciodată PSD. PNL trebuie să demonstreze că poate construi un viitor pentru România şi că poate recâştiga încrederea tinerilor independenţi economic de stat, pe cei care caută o viaţă mai bună în ţară, dar se gândesc în fiecare zi să emigreze, pe cei care vor să aibă un viitor”, a mai spus Buşoi în anunţul de lansare a candidaturii la preşedinţia PNL.

El a transmis şi un mesaj anti-PSD, partid pe care l-a numit ”duşmanul investiţiilor, duşmanul capitalului străin şi al investitorilor români”, un partid care guvernează ”după principiul lupului” şi populismului căruia PNL trebuie să se opună.

”Trebuie să ne clarificăm pe noi inşine, să ieşim din spirala amăgirii pe care o creează PSD că există soluţii miraculoase în economie şi că scăderile de taxe pot merge mână în mână cu creşterile de salarii. PSD nu a scăzut taxele din pură convingere economică, PSD a scăzut TVA la momentul acela pentru că Victor Ponta şi liderii de atunci ai PSD aveau nevoie de o diversiune după ce pierduseră alegerile prezidenţiale. Tot la fel acum PSD creşte salariile pentru că Liviu Dragnea şi liderii de acum ai PSD se confruntă cu nişte acuzaţii penale şi au nevoie de o nouă diversiune”, a mai declarat Cristian Buşoi.

Liderul PNL Bucureşti a vorbit şi despre ”România lucrului bine făcut”, sloganul central al campaniei din 2014 a lui Klaus Iohannis şi a spus că ”primul pas” pe care PNL trebuie să îl facă ”pentru a da un viitor României” este câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019.

”Avem datoria ca liberali să schimbăm acest mod în care este condusă România. Trebuie să revenim la ideile care au mobilizat milioane de români, trebuie să revenim la România lucrului bine făcut (...) Voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă în săptămânile următoare să-i aduc alături de mine pe cei mai mulţi din colegii mei din PNL care să facă parte din această echipă, aş numi-o echipa viitorului, echipa lucrului bine făcut”, a mai spus Buşoi.

Termenul de depunere a candidaturilor la preşedinţia PNL expiră pe 16 mai, urmând ca o lună mai târziu, pe 17 iunie, să aibă loc congresul în cadrul căruia va fi ales viitorul lider al partidului. Evenimentul se va desfăşura în Bucureşti, la Romexpo, în prezenţa a 5.000 de delegaţi. Până acum şi-au mai anunţat candidaturile la preşedinţia PNL Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.