Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre absorbţia fondurilor europene, că nu este mulţumit. Despre banii din PNRR, el a arătat că astăzi avem 6,3 miliarde euro, bani care sunt încasaţi, iar cererea a doua de plată, de 2,8 miliarde euro, este aproape finalizată dacă închidem problema decarbonării şi a avertizorilor de integritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă este mulţumit de absorbţia de fonduri europene din exerciţiul anterior în special, ministrul Boloş a răspuns: ”Nu sunt mulţumit, este păcat ca banii aceştia care sunt în risc de decomitere să nu îi vedem în proiecte de autostrăzi, în infrastructura de apă şi canalizare”.

El a precizat că este vorba de 9 miliarde de euro. ”România are nevoie de autostrăzi, se vede cu ochiul liber, are nevoie de infrastructură, ate nevoie de dezvoltare pe termen lung. Noi când am negociat aceşti bani pentru acest lucru i-am negociat. Cât de ruşinos  poate să fie ca acum, când banii aceştia, mai e un an şi vezi că îi pierzi, îi iei de la sectoare precum apă şi canalizare”, a spus Marcel Boloş.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a arătat că ”este un exerciţiu de moralitate, când te uiţi în spate şi vezi că aceşti bani îi piezi nu că ai avut sancţiuni ci pentru că nu ai avut un management corect al lor”. 

Despre câţi bani au fost încasaţi din PNRR, ministrul a spus: ”Avem 3,79 miliarde euro încasaţi din prefinanţate şi recent ne-a intrat diferenţa, banii de pe cererea de plată numărul 1, de 2,6 miliarde de euro, deci astăzi avem 6,3 miliarde euro, bani care sunt încasaţi. Mai avem cererea de plată numărul doi, să nu omitem acest lucru, aceasta este de 2,8 miliarde euro, şi este aproape finalizată dacă închidem problema decarbonării şi a avertizorilor de integritate şi mai avem mărunţişuri. Intră, după cum arată lucrurile, la începutul anului viitor”. 

Boloş a recunoscut că sunt şi probleme în atingerea jaloanelor, dând exemplul decarbonizării, a avertizorilor de integritate, mediu curat sau reforma pensiilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.