Traian Băsescu a criticat lipsa de implicare a politicienilor în ajutorarea sinistraţilor de la recentele inundaţii, invocând şi faptul că acestora le-ar fi frică să colecteze ajutoare cu sprijin de la oamenii de afaceri de frică să nu fie acuzaţi de către procurori de obţinerea de foloase necuvenite în voturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte critică neimplicarea demnitarilor de la vârful statului şi a politicienilor în ajutorarea familiilor care au fost afectate de inundaţii, alunecări de teren sau vijelii. ”Nu preşedinte, nu premier, nu miniştri, nu politicieni printre oamenii loviţi de natură. Ei doar citesc şi se consideră informaţi, văzându-şi liniştiţi de weekend-ul prelungit. De frica acuzaţiilor DNA că ar putea obţine foloase necuvenite în voturi,ceea ce le poate aduce închisoare, politicienii nu au mai bătut pe la porţile patronilor pentru a strânge ajutoare pentru cei aflaţi în necaz”, a scris Traian Băsescu, luni, pe Facebook.

Băsescu susţine că, deşi de multe ori ajutorarea sinistraţilor de către politicieni era făcută demonstrativ, gestul era util celor afectaţi de calamităţi naturale.

”Părem o naţiune căreia parcă nu-i mai pasă de necazurile amărâţilor loviţi de furia naturii. Sau poate aşteptăm să-i vedem pe procurori în cizme de cauciuc împărţind apă şi conserve în zonele sinistrate ? Ei, cu siguranţă, n-ar face-o pentru voturi, dar nici nu le pasă de sinistraţi, pentru simplul motiv că ei sunt bugetari numiţi şi nu aleşi prin vot. Legătura între votant şi politician este însă una care trebuie să se manifeste în primul rând atunci când oamenilor le este greu”, crede preşedintele PMP.

El reproşează şi presei modul în care a relatat efectele calamităţilor. ”De ce să n-o recunoaştem, dacă oameni politici nu sunt, nici televiziuni nu prea sunt în satele calamitate şi printre oamenii aflaţi în necaz. Ceva este în neregulă cu noi, dar şi cu instituţiile noastre”, a conchis fostul şef al statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.