Deputatul AUR Adrian Axinia a transmis Comisiei Europene o scrisoare prin care solicită investigarea Ramonei Chiriac, şefa reprezentanţei Comisiei în România, ca urmare a candidaturii sale la alegerile europarlamentare, pe lista coaliţiei PNL-PSD. Solicitarea vine în contextul suspiciunilor de conflict de interese. Chiriac deja a cerut CE suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Chiar dacă, formal vorbind, candidatura ei va fi din postura de independentă susţinută de cele două partide, simplul fapt că doamna Chiriac va conduce lista comună depusă de două formaţiuni politice reprezintă o încălcare a fişei postului şi a principiului imparţialitatea care ar trebui să guverneze activitatea oricărui funcţionar european, în special cea a unui înalt funcţionar al Comisiei. Prin urmare, în acest context, Ramona Chiriac nu îşi poate îndeplini în mod imparţial atribuţiile de reprezentant oficial al Comisiei Europene în România”, precizează reprezentanţii AUR, în scrisoarea transmisă Comisiei Europene, conform comunicatului de presă al partidului. 
 
AUR consideră că o astfel de investigaţie este esenţială pentru a ne asigura că instituţia europeană menţine încrederea publicului în acţiunile sale. Este imperativ ca orice acuzaţii de abatere să fie abordate cu promptitudine şi imparţialitate şi, în baza constatărilor anchetei, să fie luate măsurile adecvate.
 
Anterior, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, candidat AUR la alegerile pentru Parlamentul European, cere demisia imediată a Ramonei Chiriac din funcţia de şefă a Reprezentanţei României la Comisia Europeană.
 
Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a comunicat deja decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European către forurile ierarhice superioare şi serviciile relevante ale Comisiei Europene, anunţă instituţia, miercuri, într-un comunicat. În plus, aceasta a solicitat suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale, Mara Roman, şefa adjunctă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, urmând a asigura continuitatea activităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.