Vicepreşedintele PSD Sector 1 Alexandru Petrescu a precizat că edilul Clotilde Armand face scandal pentru că nu a fost votată propunerea sa de buget pentru Sectorul 1 în Consiliul Local, însă omită să spună că cei de la ADP Sector 1 şi Direcţia de Investiţii, care derulează cele mai importante proiecte, nu au binevoit să vină la Comisia de buget ca să explice detaliat cum vor să cheltuiască banii cetăţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Referitor la blocajul votării bugetului sectorului 1, primarul Clotilde Armand clameaza rea intentie şi lipsa de cooperare, în momentul in care propunerea sa este refuzată de unele partide, însă omite deliberat să expună toată situaţia. Cea mai mare parte din buget este alocată, conform propunerii, Administraţiei Domeniului Public (ADP Sector 1) şi Direcţiei de Investiţii, care derulează cele mai importante proiecte. Însă coordonatorii celor două structuri amintite mai sus nu au binevoit să vină la Comisia de Buget pentru a explica în detaliu cum anume vor să cheltuiască banii cetăţenilor”, a scris Alexandru Petrescu, luni pe Facebook.
 
El a mai spus că „transparenţa instituţională este esenţială pentru a avea o administraţie locală credibilă, care să lucreze strict în interesul public”.
 
„Conform datelor disponibile, anul trecut au rămas mulţi bani necheltuiţi din bugetul sectorului. Având in vedere situaţia nefericită a administraţiei Sectorului 1 , care nu a făcut demersurile necesare să beneficieze de fonduri din PNRR, cu atât mai mult proiectele finanţate din fondurile de la bugetul de stat trebuie analizate şi prioritizate atent. Poate că doamna Armand ar trebui să explice această stare de fapt înainte să facă scandal că propunerea dumneaei de buget nu este votată. Ca întotdeauna, primarul actual al Sectorului 1 ignoră priorităţile şi alege scandalul, o abordare toxică şi contraproductivă”, a completat Petrescu.
 
Consiliul Local Sector 1 a suspendat luni, şedinţa extraordinară convocată de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand în cadrul căreia trebuia să fie dezbătut şi votat proiectul de buget pe anul 2023, a anunţat primăria, într-un comunicat oficial.
 
„Situaţia este critică în Sectorul 1, suntem la un pas să stopăm programele şcolare, finanţarea asistenţei sociale şi a sistemului medical. Investiţiile sunt total blocate. Am depus vineri o adresă din partea şefului Direcţiei Management Economic din cadrul Primăriei Sectorului 1 în care se prezentau în detaliu consecinţele negative ale neaprobării bugetului. Practic, consilierii PSD şi PNL nu votează pentru acordarea banilor către asistaţii social şi pentru bursele şcolare. În acest moment, PNL şi PSD ignoră, la ordinul şefilor lor, nevoile urgente ale comunităţii locale. Voi convoca în această săptămână o nouă şedinţă pentru aprobarea bugetului Sectorului 1”, a declarat Clotilde Armand, potrivit sursei citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.