Viorica Dăncilă se situează, în judeţul Buzău, pe primul loc în preferinţele electoratului, la fel şi în Ialomiţa. În schimb, în Vrancea, Galaţi şi Brăila, oamenii au votat pentru Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele provizorii de ultimă oră de la birourile electorale judeţene arată că în judeţul Buzău Viorica Dăncilă a obţinut cele mai multe voturi, 34. 61 la sută, urmată de Klaus Iohannis cu 29.67 de procente. Pe locul trei în judeţul Buzău se situează Mircea Diaconu cu 13. 42 la sută,  iar pe patru Dan Barna cu 9.76 la sută.

De menţionat că deşi a câştigat judeţul, Viorica Dăncilă a pierdut lupta în municipiul Buzău, unde alegătorii au votat pentru Klaus Iohannis.

Şi în Ialomiţa, candidatul PSD a adunat cele mai multe voturi: 32.78 la sută, însă la doar câteva voturi de cel al PNL preşedinteleîn funcţie Klaus iohannis, care are 32.19 la sută din voturi. Mircea Diaconu a acumulat 11, 67 la sută,  iar Dan Barna a luat în Ialomiţa 11.06 la sută din voturi.

Trendul ascendent nu a fost menţimnut de PSD şi în Vrancea, Galaţi şi Brăila. Aici oamenii au votat altfel astfel că pe primul loc în opţiunile lor se află Klaus Iohannis. În Vrancea, Klaus Iohannis a obţinut 40.79 la sută, un scor foarte bun reuşit de filiala PNL Vrancea. La distanţă de peste 12 procente se situează Viorica Dăncilă, în timp ce Dan Barna a luat 10.01 la sută din voturile alegătorilor, iar Mircea Diaconu 9.07 la sută.

Şi la Galaţi, oamenii au votat în număr mare pentru  Klaus Iohannis, acesta obţinând 34.46 la sută, Viorica Dăncilă are 27.16 procente iar Dan Barna 13.28 la sută din voturi, în timp ce Mircea Diaconu a obţinut 11.39 la sută.

Cu aceste rezultate cumulate cu cele din ţară, candidatul PNL Klaus Iohannis intră în turul doi alături de candidatul PSD, Viorica Dăncilă. Românii vor fi chemaţi din nou la urne, de această dată pentru votul decisiv, peste două săptămâni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.