Zece partide şi-au depus liste în judeţul Alba pentru alegerile parlamentare de luna viitoare, care au fost validate de către BEJ, printre cei care doresc un mandat de parlamentar fiind deputaţii Ioan Dîrzu (PSD) şi Clement Negruţ (PMP), senatorul Alexandru Pereş (PNL), rectorul Universităţii "1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, vicepreşedintele CJ Florin Roman, dar şi primari şi consilieri. Candidaţii Partidului Ecologist Român şi candidaturile a doi independenţi nu au fost validate de către Biroul Electoral Judeţean Alba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit listelor publicate de Biroul Electoral Judeţean Alba, în judeţ au fost validate listele de candidaţi depuse de Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Mişcarea populară (PMP), Alianţa  Liberalilor şi Democraţilor din România (ALDE), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), Partidul România Unită (PRU), Partidul România Mare (PRM), Alianţa Noastră România (ANR), Uniunea Salvaţi România (USR), Partidul Socialist Român (PSR).

De asemenea, BEJ Alba a respins şi nu a validat candidaturile a doi independenţi, Koble Ladislau Levente (fost consilier judeţean) şi Marcel Răcean, dar şi lista de candidaţi a Partidului Ecologist Român.

La PSD, lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor este deschisă de către liderul filialei judeţene deputatul Ioan Dîrzu, iar la Senat de rectorul Universităţii "1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, în timp ce la PNL listele vor fi deschise la Senat de către senatorul Alexandru Pereş, care este parlamentar de 20 de ani şi la Camera Deputaţilor de către vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman.

Lista PMP pentru Camera Deputaţilor este deschisă în Alba de către deputatul Clement Negruţ, în timp ce pe prima poziţie la Senat se află Traian Ursaleş, fost primar până în acest an în comuna Meteş, devenit cunoscut pentru că a cerut public să fie exclus din PNL pe motiv că este "băsist”, adică un susţinător al fostului preşedinte Traian Băsescu.

La ALDE, lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de către un fost liberal, Horaţiu Josan, care a fost timp de mai multe mandate primar al municipiului Aiud, însă în acest an nu a mai candidat, iar la Senat pe prima poziţie se află Daniel Rusu - primarul comunei Şpring.

La USR, lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de către Christian Schuster, lector universitar în Cluj, iar la Senat de Eugen Ioan Cornea, pensionar din Roşia Montană şi unul dintre cei mai cunoscuţi opozanţi ai proiectului minier propus de compania canadiană Gabriel Resources.

Pe listele de candidaţi din Alba ale celor zece partide politice se regăsesc persoane cu profesii diverse precum profesor, fermier, solist vocal, vânzător, contabil, economist sau teolog traducător.

Judeţul Alba va fi reprezentat în viitorul Parlament al României de cinci deputaţi şi de doi senatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.