USR îi cere prim-ministrului Marcel Ciolacu să-l demită de urgenţă pe Florin Barbu de la Ministerul Agriculturii, în urma declaraţiilor sale în care îl cita cu admiraţie pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform comunicatului de presă al USR, un oficial al statului român care în 2024 îşi exprimă public admiraţia faţă de un dictator odios nu mai are ce căuta în funcţie publică. Asemenea declaraţii dovedesc încă o dată, dacă mai era nevoie, totala inadecvare a lui Florin Barbu în funcţia de ministru al Agriculturii, precum şi faptul că singura sa grijă la Minister este să protejeze interesele familiei Stănescu în afacerea „stuful din Deltă”, mai spune sursa citată.

„Declaraţia lui Florin Barbu demonstrează nostalgia sa după agricultura de tip comunist, a luatului cu japca de la ţăran, când agricultura românească era condusă tot de o familie din Olt, aceea a lui nea Lică Bărbulescu, fost preşedinte de CAP şi cumnat a lui Ceauşescu. Pe timpul acela, tot judeţul Olt lucra pentru binele familiei Bărbulescu. Acum, Ministerul şi agenţiile lui au devenit, sub conducerea lui Florin Barbu, instrumente de protejat interesele de milioane de euro ale copiilor familiilor de pseudo-agricultori PSD-işti în frunte cu Paul Stănescu”, a afirmat senatorul USR Sebastian Cernic.

USR a solicitat de mai multe ori ca ministrul Florin Barbu să vină la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii despre o serie de probleme, de la rezolvarea cererilor agricultorilor din timpul protestelor la situaţia tranzitului cerealelor din Ucraina, neregulile de la Casa de Comerţ Unirea, creşterea preţurilor la alimente, eliminarea produselor marcă proprie din magazine, dar şi demiterea intempestivă a conducerii APIA. Ministrul PSD s-a ascuns de fiecare dată.

Florin Barbu a fost director al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare pe vremea când milioane de euro erau plătite unor firme apropiate de PSD Olt pentru proiecte de irigaţii care nu aveau să fie vreodată finalizate sau funcţionale.

Sursa menţionată mai spune că tot Florin Barbu este cel care, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Agricultură, a scos din sertar un proiect care nu avea nicio legătură cu Delta Dunării şi s-a asigurat că este modificat şi adoptat ultrarapid şi în forma care trebuie pentru ca două firme controlate de fiul baronului PSD de Olt Paul Stănescu să poată primi 5 milioane de euro, subvenţii din bani europeni. Parchetul European a început să verifice cazul.

Florin Barbu a afirmat, întrebat într-un interviu acordat Euronews România de ce a fost nevoie să fie declarată păşune zona de stuf din Deltă, o zonă mlăştinoasă, care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajişte, că nu vrea să exagereze, dar „preşedintele nostru, domnul Nicolae Ceauşescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.