Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, ocazie cu care cei doi au discutat despre colaborarea pe plan militar dintre România şi SUA şi posibilitatea extinderii colaborării în plan economic. Klemm şi-a exprimat satisfacţia pentru creşterea alocaţiei bugetare pentru domeniul Apărării până la 2% din PIB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul discuţiilor, au fost abordate stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului Strategic româno – american şi al noii Administraţii de la Washington, precum şi colaborarea în cadrul NATO, în plan regional şi al teatrelor de operaţiuni comune. În acest sens, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului apărării, precum şi importanţa prezenţei trupelor româneşti în teatrele de operaţiuni din Afghanistan şi Irak. Domnul Hans Klemm şi-a exprimat aprecierea la adresa României pentru aceste decizii”, precizează biroul de presă al Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a amintit recenta Hotărâre a Parlamentului prin care a fost încuviinţată continuarea misiunii militare româneşti în cadrul coaliţiei anti-ISIL/Daesh şi extinderea ariei de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit. Preşedintele Senatului l-a asigurat pe diplomatul american că România va rămâne ”un aliat ferm” al Statelor Unite şi NATO.

”Ambii interlocutori au subliniat importanţa creşterii cooperării pe plan economic, respectiv a creşterii investiţiilor americane în România şi colaborării în domeniul industriei auto şi aviatică”, mai arată sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.