Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu şi ministrul Afacerilor Europene, Ana Birchall, i-au adresat mesaje de felicitare lui Antonio Tajani după alegerea sa în funcţia de preşedinte al Parlamentului European, oficialii români exprimându-şi disponibilitatea de cooperare cu preşedintele PE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În cadrul mesajului său către preşedintele Parlamentului European, ministrul Afacerilor Externe a apreciat că ,,experienţa îndelungată şi dedicaţia dovedită în susţinerea intereselor europene comune reprezintă un avantaj important în contextul actual, marcat de numeroase provocări in plan european.” 
 
„Depăşirea actualelor provocări la nivel european necesită leadership din partea instituţiilor UE, a tuturor grupurilor politice pro-europene, precum şi o acţiune coordonată cu statele membre UE, către o Uniune mai unită şi mai incluzivă”, a afirmat, la rândul său, Ana Birchall.
 
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea lui Ioan Mircea Paşcu în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.
 
Italianul Antonio Tajani, candidatul dreptei, a fost ales marţi în funcţia de preşedinte al Parlamentului European, după al patrulea tur de scrutin. Fostul comisar european şi purtător de cuvânt al lui Silvio Berlusconi l-a înfruntat în ultimul tur pe compatriotul său Gianni Pittela, candidat al social-democraţilor. Tajani, un conservator încă apropiat lui Silvio Berlusconi, a obţinut 351 de voturi, faţă de 282 Pittela.
 
Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, reprezentant al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), a fost reales miercuri după-amiază cu 517 voturi pentru un al doilea mandat de vicepreşedinte al Parlamentului European, se arată într-un comunicat de pe site-ul PE.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.