Teodor Meleşcanu făcut, luni, prima vizită oficială la Bruxelles de la preluarea noului mandat de ministru de Externe pentru a participa la Consiliul Afacerilor Externe al UE, ocazie cu care a avut convorbiri şi cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene. Printre altele, cei doi au discutat despre situaţia din Moldova şi din vecinătatea estică a Uniunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oficialul român a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate a UE/Vice-preşedinte al Comisiei Europene, prilej cu care au fost discutate evoluţiile din Republica Moldova şi vecinătatea estică, stadiul implementării Strategiei Globale a Uniunii Europene şi cooperarea cu NATO, dar şi situaţia din Siria”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

În cadrul Consiliului Afaceri Externe (CAE), principalul subiect a fost Siria şi eforturile depuse pentru soluţionarea crizei din această ţară. ”Ministrul de Externe român a salutat noul armistiţiu de încetare a ostilităţilor şi a subliniat importanţa respectării acestuia ca un pas necesar pentru reluarea negocierilor intra-siriene. Totodată, oficialul român a arătat că se impune continuarea eforturilor UE în direcţia contactelor cu partenerii regionali, dar şi pe dimensiunea umanitară şi de reconstrucţie post-conflict. A exprimat disponibilitatea României de a sprijini aceste eforturi”, transmite MAE.

Meleşcanu a mai avut o reuniune informală cu omologii săi din Bulgaria, Croaţia şi Grecia cu care a dezbătut situaţia regională din vecinătatea sudică a Uniunii Europene. De asemenea, şeful diplomaţiei române a avut scurte convorbiri cu miniştrii de externe din Austria, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Olanda şi Ungaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.