Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, după şedinţa comună de guvern româno-moldoveană, că România aşteaptă seriozitate şi consecvenţă în ceea ce priveşte implementarea reformelor, iar omologul său moldovean, Pavel Filip, a dat asigurări că Moldova este hotărâtă să pună în practică prevederile Acordului de Asociere la Uniunea Europeană

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este timpul acţiunilor concrete, trebuie accelerate procesele de reformă şi consolidat parcursul european al Republicii Moldova. România aşteaptă din partea Republicii Moldova consecvenţă şi seriozitate şi reiterez că doar opţiunea europeană poate aduce răspunsuri durabile la aşteptările de prosperitate, siguranţă şi stabilitate ale cetăţenilor din Republica Moldova”, a declarat Sorin Grindeanu.

Pavel Filip a afirmat, la rându-i, că relaţiile bilaterale dintre cele două state sunt excelente şi a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova.

”Am constatat că relaţiile sunt marcate de o cooperare excelentă în toate domeniile. Dialogul politic bilateral este dinamic şi divers, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.  L-am asigurat pe primul-ministru că Moldova rămâne ferm angajată în proiectul nostru strategic de implementare a reformelor prevăzute de Acordul de Asociere cu UE”, a spus Filip.

El a spus că cele două ţări îşi propun să lanseze proiecte noi de cooperare, pe lângă cele aflate în derulare. ”Am convenit să continuăm tradiţia şedinţelor comune de Guvern şi ne-am exprimat disponibilitatea să găzduim, în următoarele luni, următoarea şedinţă comună la Chişinău”, a spus Filip.

”Acesta nu este începutul unei frumoase prietenii. Este mai mult decât atât, este continuarea unei mari fraţii europene”, a mai spus premierul Moldovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.