Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei la Bucureşti, s-a întâlnit, joi, cu Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al DNA, ocazie cu care diplomatul a afirmat că românii merită ”integritate sporită” din partea instituţiilor statului, funcţionarilor publici şi reprezentanţilor aleşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kevin Hamilton şi Laura Codruţa Kövesi au discutat despre rolul DNA în promovarea statului de drept în România şi au fost analizate modalităţile prin care Canada poate sprijini DNA, prin furnizare de expertiză tehnică şi juridică.

"În orice societate democratică, cetăţenii se bazează pe existenţa unor instituţii de încredere care protejează statul de drept şi care lucrează pentru a se asigura că persoanele publice care se angajează în practici corupte sunt trase la răspundere. În acest sens, DNA are un rol esenţial pentru România (...) Sunt încurajat de progresul înregistrat de DNA, în ciuda circumstanţelor dificile cu care se confruntă şi a unei rezistenţe active din partea unora" a declarat Kevin Hamilton.

Ambasadorul şi-a exprimat speranţa că progresele de anul trecut din domeniul justiţiei, care se regăsesc în rapoartele recente ale Transparency International şi Comisiei Europene, să continue.

"Românii merită integritate sporită din partea instituţiilor, a funcţionarilor publici şi din partea reprezentanţilor lor aleşi," a conchis ambasadorul Hamilton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.