Dacă sunteţi în căutarea unei maşini de spălat bune, aveţi mult de lucru. Conform ultimului recensământ, numărul de maşini de spălat rufe diferite vândute la nivel naţional se ridică la peste 180 forme, dimensiuni, caracteristici şi capacităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există maşini tradiţionale cu încărcare prin partea superioară, maşini elegante cu încărcare frontală, chiar şi modele compacte, all-in-one. Cu atât de multe stiluri variate de maşină de spălat din care puteţi alege, alegerea maşinii potrivite poate fi descurajantă.

Cum treceţi prin toate opţiunile pentru a găsi ceva care să funcţioneze? Pentru majoritatea oamenilor, răspunsul este: ghiciţi. Alegeţi un buget, găsiţi ceva în acel interval de preţ şi speraţi la ce e mai bun.

Dar o mulţime de factori intră în joc pe piaţa actuală a aparatelor electrocasnice. Din fericire, suntem aici pentru a vă ajuta. Gândiţi-vă la acest articol ca la un ghid care vă conduce către maşina de spălat perfectă pentru casa dvs.

Încărcare frontală vs. încărcare superioară

Dincolo de ceea ce este evident - faptul că maşinile de spălat cu încărcare frontală se deschid din faţă, iar cele cu încărcare superioară se deschid de sus - există câteva diferenţe semnificative între cele două stiluri. Aceste distincţii vă vor ajuta să vă informaţi achiziţia, deoarece fiecare maşină de spălat la care vă veţi uita va fi fie cu încărcare frontală, fie cu încărcare superioară.

Se va potrivi noua dumneavoastră maşină de spălat în casa dumneavoastră?

Majoritatea maşinilor de spălat tradiţionale cu încărcare frontală şi superioară măsoară aproximativ 70 de centimetri lăţime şi până la 80 de centimetri adâncime, dimensiunile lor în înălţime sunt destul de diferite. Acest lucru se datorează faptului că modelele cu încărcare frontală au afişajele montate în faţă , iar modelele cu încărcare superioară au afişajele montate în spate.

Din cauza acestei diferenţe de design, multe modele de maşină de spălat rufe cu încărcare frontală au kituri opţionale de stivuire, astfel încât să puteţi instala literalmente uscătorul cu încărcare frontală asortat peste maşina de spălat (stivuiţi întotdeauna uscătorul deasupra maşinii de spălat, deoarece cântăreşte mai puţin).

Stivuirea este ideală atunci când aveţi o suprafaţă limitată pentru maşina de spălat de rufe, deoarece puteţi profita de spaţiul vertical.

Dar asta nu înseamnă că maşinile de spălat cu încărcare frontală sunt potrivite doar pentru spaţii înguste. Dacă găsiţi o maşină de spălat şi un uscător cu încărcare frontală stivuibilă care vă plac, este de asemenea obişnuit să le instalaţi unul lângă altul. În cazul maşinilor cu încărcare prin partea superioară, o instalare alăturată este (poate evident) singura dvs. Opţiune.

Nu toate maşinile de spălat cu încărcare frontală sunt stivuibile, aşa că asiguraţi-vă că verificaţi de două ori specificaţiile fie online, fie pe ambalajul unităţii înainte de a face o achiziţie.

Luaţi în considerare dimensiunea tamburului unei maşini de spălat

Pe lângă dimensiunile exterioare ale unei maşini de spălat, veţi dori să vă gândiţi şi la dimensiunea tamburului de spălare din interiorul unităţii. Cu excepţia unităţilor compacte, majoritatea cărora au un tambur destul de mare, care este o gamă excelentă pentru o încărcătură tipică de 8 kg.

Desigur, cu cât tamburul unei maşini de spălat haine este mai mare, cu atât mai uşor poate face faţă unor încărcături mai mari. Veţi găsi, de asemenea, diferenţe subtile de dimensiune a tamburului atunci când comparaţi maşinile de spălat cu încărcare frontală şi cu încărcare superioară.

Care este treaba cu eficienţa ridicată?

Potrivit Institutului American de Curăţenie, o asociaţie comercială a cărei misiune este „de a sprijini durabilitatea produselor de curăţare şi a industriilor oleochimice prin cercetare, educaţie, informare şi promovare bazată pe ştiinţă", toate maşinile de spălat cu încărcare frontală sunt de înaltă eficienţă (HE).

Acest lucru se datorează faptului că sunt concepute pentru a vă curăţa hainele prin rotaţie şi se bazează pe mai puţină apă în acest proces. Compromisul este că maşina dvs. cu încărcare frontală va dura probabil mai mult timp pentru a finaliza un ciclu de curăţare.

În schimb, nu toate maşinile de spălat haine cu încărcare prin partea superioară merită denumirea HE. ACI explică faptul că: „Maşinile de spălat cu încărcare superioară care poartă eticheta „HE" utilizează cicluri de spălare cu volum redus de apă. Acestea nu au post central sau au un post central de dimensiuni mai mici în locul unui agitator tradiţional". Asta înseamnă că maşinile de spălat cu încărcare superioară echipate cu agitator tradiţional nu se califică drept aparate de înaltă eficienţă.

Totuşi, trebuie să fiţi atent la etichete, deoarece unele modele pot avea un logo HE, chiar dacă au şi agitatoare. Asta pentru că în aceste maşini poţi folosi detergent HE cu spumare redusă. Procedând astfel, veţi reduce reziduurile de detergent şi veţi curăţa hainele mai eficient.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.