Un cunoscut medic chirurg plastician de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, soţia acestuia şi doi profesori universitari din Craiova au fost puşi sub acuzare pentru dare şi luare de mită, fiind cercetaţi sub control judiciar, în dosarul privind fraudarea unui concurs de angajare pentru un post de medic radiolog, dar şi operaţii estetice decontate ilegal prin sistemul de asigurări de sănătate. În acest caz, anchetatorii au făcut, la începutul săptămânii, percheziţii la două spitale din Braşov şi la locuinţele suspecţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul chirurg Sorin Velicu, soţia sa, Diana Velicu, şi profesorii universitari la Facultatea de Medicină din Craiova Daniela Dumitrescu şi Mihai Popescu sunt acuzaţi de dare şi luare de mită, fiind puşi sub control judiciar şi plătind o cauţine de 15.000 de euro.

Medicul Sorin Velicu, un cunoscut chirurg plastician din Braşov care lucrează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, este acuzat că a luat mită câte 1.000 de lei de la pacienţii care doreau să facă operaţii estetice în spitalul de stat. Astfel, potrivit anchetatorilor, pacienţii plăteau o parte din costul intervenţiei, însă dădeau şi mită medicului, până în prezent procurorii reuşind să probeze faptele de luare de mită în cazul a 13 pacienţi.

În acelaşi dosar penal sunt cercetate anumite infracţiuni privind organizarea unui concurs de angajare pe un post de medic radiolog la Spitalul de Pediatrie din Braşov, la care aspira soţia medicului chirurg, Diana Velicu. Potrivit procurorilor, concursul a avut loc în 12 mai şi a fost câştigat de către Diana Velicu, soţia medicului, după ce ar fi dat mită profesorilor universitari din Craiova Daniela Dumitrescu şi Mihai Popescu, de la Facultatea de Medicină din Craiova, medici radiologi şi membri ai comisiei de examinare..

"Doi profesori universitari din Craiova au fost prezenţi în comisia de examinare la concursul pe care l-a susţinut inculpata Velicu Diana Liliana la Spitalul Judeţean Braşov. Pentru activitatea pe care au desfăşurat-o ei acolo şi având în vedere condiţiile în care s-a desfăşurat examenul ei au primit bunuri şi alte foloase. Vorbim de mese la restaurant, de alimente, contravaloarea cazării în oraş şi de nişte genţi şi pantofi“, a declarat procurorul Adrian Aldea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Medicul Sorin Velicu, alături de soţia sa şi de ce doi profesori universitari din Craiova au fost puşi sub control judiciar şi au plătiti o cauţiune de 15.000 de euro.

La percheziţiile efectuate luni la domiciliile suspecţilor s-au găsit sume mari de bani, respectiv 17.000 lei şi 14.930 de euro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.