Ministrul Culturii Raluca Turcan a declarat că apreciază faptul că Iulian Dumitrescu a demisionat din toate funcţiile deţinute în PNL şi a adăugat că „orice speţă de genul acesta afectează întreaga clasă politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Evident că orice speţă de genul acesta afectează întreaga clasă politică, nu vorbim doar despre partidul în care se află în diferite momente un om sau altul care se confruntă cu justiţia, ci vorbim de o scădere a încrederii în clasa politică. Eu pot să apreciez faptul că şi-a dat demisia din toate funcţiile politice pe care le deţine. În acelaşi timp avem o Constituţie şi prin Constituţie fiecare persoană care se află într-o etapă de urmărire penală beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Aşadar, justiţia îşi va urma cursul", a explicat Raluca Turcan, întrebată într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Sibiu, dacă acuzaţiile împotriva lui Iulian Dumitrescu afectează imaginea PNL şi dacă acesta ar trebui să demisioneze de la şefia Consiliului Judeţean Prahova.

Ea a mai spus că liberalii vor decide cine îl va înlocui pe Dumitrescu, după demisia acestuia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Există o procedură bazată pe regulament în fiecare partid. În momentul în care cineva îşi dă demisia, funcţiile respective se vacantează şi în funcţie de deciziile entităţii politice se fac propuneri pentru alegeri pe funcţiile vacantate sau se pot numi interimari. E o decizie pe care o vom discuta în interiorul partidului”, a conchis Turcan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar de DNA într-un dosar în care este suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, a anunţat, joi seară, pe Facebook, că demisionează din toate funcţiile deţinute în partid, „deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.