Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică seara, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în opinia sa ”este exclusă eroarea” la fosta şi actuala preşedintă a ICCJ, Livia Stanciu şi Cristina Tarcea, la formarea completurilor de cinci judecători la instanţa supremă şi că a fost „o evidentă sfidare”. ”De principiu, fiecare trebuie să răspundă în limita faptelor sau actelor pe care le-a comis. (...) Ele sunt şi mai grave când sunt comise pentru a încălca drepturile şi libertăţile cuiva”, a mai afirmat Toader.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă se poate vorbi de o eroare, de faptul că nu au înţeles legea Livia Stanciu şi cristina Tarcea, atunci când au constituit completurile de cinci judecători, Tudorel Toader a afirmat: ”Eu n-aş vorbi de cuvântul eroare, că judecătorii la nivelul acela nu pot fi în eroare. După părerea mea eroarea este exclusă, după părerea mea a fost o evidentă sfidare. (...) Dacă nici a treia oară judecători din suprem nu au înţeles, permiteţi-mi să spun că suntem într-o atitudine de sfidare”.

Ministrul Justiţiei a mai spus că e regretabil ceea ce se întâmplă, faptul că atâtea hotărâri judecătoreşti definitive sunt supuse procesului de contestaţie în anulare.

”Constituirea completurilor este de ordine publică. Ea e lovită de nulitate absolută. Nu poţi să spui să rămână condamnat chiar dacă l-a judecat un complet ilegal constituit”, a adăugat Toader.

Întrebat dacă nu ar trebui să şi răspundă pentru acest lucru Livia Stanciu şi Cristina Tarcea, ministrul a afirmat: ”De principiu fiecare trebuie să răspundă în limita faptelor sau actelor pe care le-a comis. (...) Ele sunt şi mai grave când sunt comise pentru a încălca drepturile şi libertăţile cuiva. (...) Ministrul nu face anchetă, de aceea am solicitat acea secţie specială, iar orice român care e nemulţumit de activitatea un magistrat n-are decât să se adreseze Inspecţiei Judiciare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.