Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Cristina Marcu, spune că Ziua Justiţiei este prilej de bilanţ şi satisfacţie, dar şi de reflecţie asupra actului de justiţie, ca serviciu public în slujba cetăţeanului, şi se declară convinsă că numai împreună magistraţii şi ceilalţi "profesionişti ai Dreptului" vor reuşi să creeze "un climat de încredere şi respect, atât de necesar în această perioadă marcată de tensiuni".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sărbătorim în fiecare an, începând cu anul 1994, „Ziua Justiţiei”, prilej de bilanţ şi satisfacţie, dar şi de reflecţie asupra actului de justiţie, ca serviciu public în slujba cetăţeanului. Îi felicit pe toţi magistraţii care şi-au desfăşurat activitatea cu deplina respectare a legii şi a valorilor fundamentale ale societăţii democratice. Aduc mulţumiri, în acelaşi timp, celorlalţi profesionişti ai dreptului pentru buna colaborare, având convingerea că numai împreună vom reuşi să creăm un climat de încredere şi respect, atât de necesar în această perioadă marcată de tensiuni", afirmă Cristina Marcu, într-un mesaj transmis duminică.

Potrivit acesteia, Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenţei justiţiei, şi-a afirmat constant determinarea de a acţiona hotărât pentru o justiţie puternică şi dreaptă.

"Vă urez succes şi fie ca împreună să reuşim să menţinem echilibrul balanţei Zeiţei Themis", adaugă preşedintele CSM în mesajul transmis magistraţilor.

Procurorul general Augustin Lazăr spune, într-un mesaj transmis duminică, de Ziua Justiţiei române, că aceasta trebuie să fie un prilej de analiză a parcursului sistemului judiciar, în contextul modificărilor legislative care afectează magistratura şi justiţia penală şi al atacurilor la adresa judecătorilor şi procurorilor, mult mai dure şi mai frecvente în această perioadă. El afirmă că magistraţii pot răspunde acestor provocări în primul rând prin semnalul de unitate şi de implicare pe care trebuie să îl dea atunci când sunt în discuţie chestiuni fundamentale, care privesc însăşi esenţa justiţiei, ca serviciu public.

La rândul său, ministrul Tudorel Toader afirmă, în mesajul transmis de Ziua Justiţiei române, că justiţia este un serviciu de interes public, esenţială în procesul de consolidare a statului de drept şi este şi trebuie să fie în slujba cetăţeanului, garantul realizării drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.