Reţeaua de sănătate REGINA MARIA a investit 16 milioane de euro pentru dezvoltarea serviciilor medicale dedicate pacienţilor oncologici români, prin lansarea HUB-ului oncologic din cadrul Campusului Medical Pallady.
Prin această iniţiativă, sunt integrate pentru prima dată în reţea servicii avansate de radioterapie şi medicină nucleară, contribuind semnificativ la creşterea accesibilităţii şi eficienţei tratamentelor disponibile în România pentru pacienţii oncologici.
Situat pe Bd. Theodor Pallady nr. 49A, în sectorul 3 al Capitalei, HUB-ul oncologic dispune de echipamente medicale de ultimă generaţie şi oferă soluţii personalizate pentru diagnosticare şi tratament. Proiectul are în centru inovaţia tehnologică în domeniul oncologic şi grija faţă de pacient, în contextul în care cancerul reprezintă una dintre cauzele principale ale mortalităţii în România.
Conform datelor publicate în State of Health OECD, în 2020, mortalitatea cauzată de toate tipurile de cancer a reprezentat unul din şase decese (16,7 %) în ţara noastra, printre acestea cancerul pulmonar fiind cea mai frecventă cauză de deces, urmat de cancerul colorectal şi de cancerul de sân, iar cancerul de prostată şi cel de col uterin regăsindu-se, la rândul lor, în topul afecţiunilor pentru bărbaţi, respectiv femei.

„Vedem, din păcate, o creştere a numărului cazurilor de boli oncologice în România şi, în acest context, pentru a veni în sprijinul acestor pacienţi ne-am propus, în cadrul reţelei, să avem un impact naţional. HUB-ul oncologic din cadrul Campusului Medical Pallady reprezintă o concretizare a angajamentului nostru de a răspunde celor mai complexe nevoi de sănătate ale pacienţilor. Integrarea radioterapiei şi a medicinei nucleare sub acelaşi acoperiş este un pas esenţial în asigurarea unui parcurs medical complet, personalizat şi eficient. Prin acest proiect, continuăm să conectăm inovaţia tehnologică cu îngrijirea empatică, punând mereu pacientul în centrul tuturor iniţiativelor noastre”, declară Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate REGINA MARIA.
Ce este un HUB integrat şi ce beneficii aduce pacienţilor un astfel de centru
Unul dintre cele mai importante aspecte în lupta cu bolile oncologice este reprezentat de timp, fiind esenţial ca între diagnosticul cancerului şi începerea tratamentului să existe o perioadă cât mai scurtă, pentru ca pacientul să aibă şanse cât mai mari de recuperare. Un HUB oncologic integrează, într-un singur loc, toate specialităţile medicale, oferind un avantaj extraordinar pentru astfel de cazuri.
Dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, HUB-ul oncologic Pallady pune pacientul în centrul atenţiei, oferindu-i sprijin complet din partea unei echipe multidisciplinare de experţi. De la diagnosticare, tratament şi recuperare, până la monitorizarea post-terapie, pacienţii beneficiază de servicii medicale integrate într-un singur centru. Acestea includ analize de laborator, investigaţii imagistice, radioterapie şi programe de recuperare medicală, toate concepute pentru a creşte confortul, a îmbunătăţi comunicarea medicală şi a maximiza eficienţa terapiei.
Dr. Filip Zarma, medic primar radioterapie, subliniază la rândul său: „Radioterapia modernă şi medicina nucleară din cadrul HUB-ului oncologic oferă pacienţilor oncologici din România acces la tratamente precise şi eficiente, care reduc semnificativ timpul de aşteptare şi sporesc şansele de recuperare. Această platformă integrată este gândită să sprijine pacienţii pe tot parcursul luptei cu boala, combinând tehnologii avansate cu o echipă multidisciplinară dedicată.”
30 de specialităţi medicale şi investiţii de peste 16 milioane de euro
În ansamblul său, Campusul Medical Pallady, deschis de REGINA MARIA la finalul anului 2024, este este cea mai mare infrastructură medicală privată din sectorul 3, cu o suprafaţă de peste 5.000 mp şi o investiţie iniţială de 16 milioane de euro. Campusul este conceput ca un centru integrat de excelenţă, oferind acces la peste 30 de specialităţi medicale, o clinică stomatologică – Regina Maria Dental Clinics, laborator de analize, un centru de recuperare Kinetic Sport & Medicine, şi un HUB oncologic modern.
Inaugurarea Campusului Medical Pallady a reprezentat un moment definitoriu în cei 30 de ani de existenţă ai Reţelei de sănătate REGINA MARIA, un brand recunoscut pentru inovaţie şi performanţă în domeniul medical din România. Prin această investiţie majoră şi lansarea HUB-ului oncologic, REGINA MARIA îşi reafirmă poziţia de lider în furnizarea serviciilor medicale de top, răspunzând cu dedicare nevoilor complexe ale fiecărui pacient. HUB-ul oncologic din Campusul Medical Pallady îşi propune să devină un punct de referinţă pentru oncologia din România, oferind soluţii inovatoare şi multidisciplinare pentru tratarea cancerului.
Despre Reţeaua de Sănătate REGINA MARIA
Reţeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deţine patru spitale cu acreditări internaţionale. Prin cele 21 de acreditări deţinute – o performanţă unică în Europa Centrală şi de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelenţa medicală şi siguranţa îngrijirii pacienţilor.
Totodată, REGINA MARIA a inovat şi segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu aproape 30 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat şi pachete medicale specializate pentru IMM şi persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de aproape 1 milion de abonamente. În plus, REGINA MARIA a investit mai mult de 250 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locaţii, achiziţia de aparatură performantă şi pregătirea echipelor medicale.
REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate şi a integrat cu succes peste 50 de alţi jucători de pe piaţă, având acoperire naţională prin sute de locaţii proprii şi clinici partenere. Compania reuneşte peste 11.000 de angajaţi şi colaboratori şi oferă servicii complete de spitalizare şi chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator, stocare de celule stem şi stomatologie unui număr de aproximativ 6,9 milioane de pacienţi.
În ultimul deceniu, peste 960.000 de recenzii au fost acordate de pacienţi medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,63 la nivelul Reţelei.
Reţeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătăţii în România - aplicaţia medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată şi utilizată aplicaţie de acest tip, cu peste 1,7 milioane de conturi de pacienţi.

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.