Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost arestat preventiv, vineri seară, în dosarul Centrului Militar Zonal, după ce Curtea de Apel Constanţa a admis solicitarea procurorilor DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Constanţa a admis solicitarea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv pentru Nicuşor Constantinescu.

”Admite cererea formulată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. (...) înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţa de Constantinescu Nicuşor Daniel prin încheierea de şedinţă din 16 aprilie 2015, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr.14182/3/2014, definitivă prin decizia Curţii de Apel Constanţa, cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, se arată în încheierea şedinţei de judecată.

Decizia instanţei este definitivă.

După şedinţa de judecată, care a durat patru ore, Curtea de Apel Constanţa rămăsese în pronunţare în acest caz.

Nicuşor Constantinescu a fost adus la instanţă cu o ambulanţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa, unde era internat de două zile, în urma unei intervenţii chirurgicale.

Pe durata şedinţei de judecată, Constantinescu a stat într-un scaun cu rotile şi a fost asistat de un echipaj medical, care i-a luat tensiunea de mai multe ori.

Nicuşor Constantinescu a precizat că nu a avut intenţia să se sustragă de la judecată, considerând că ar fi absurd să fie arestat preventiv.

De asemenea, el a menţionat că starea de sănătate nu i-a permis să vină în faţa instanţei să dea declaraţii, spunând însă că doreşte să lămurească toate acuzaţiile care îi sunt aduse în acest dosar şi că nu a făcut nimic cu rea intenţie, doar a dus la îndeplinire hotărâri ale CJ.

La rândul său, procurorul DNA a declarat că, după data de 8 aprilie, Nicuşor Constantinescu nu a mai venit la instanţă şi că din acest motiv cere înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă.

La finalul şedinţei de judecată, Nicuşor Constantinescu a fost dus din nou la SJU Constanţa cu ambulanţa care îl adusese. El a spus că, deşi fusese externat vineri, doreşte să revină la spital pentru a-şi face un nou set de analize, deoarece are tensiunea arterială mărită.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost luat pe targă, vineri după-amiază, cu o ambulanţă de la Spitalul Judeţean, unde era internat de miercuri seară, pentru a fi dus la Curtea de Apel din municipiu, pentru judecarea solicitării DNA de arestare preventivă în dosarul Centrului Militar Zonal.

Jandarmii au mers la Spitalul Judeţean Cosntanţa, pentru a pune în executare un mandat de aducere a lui Nicuşor Constantinescu la Curtea de Apel, în condiţiile în care a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând că este nedeplasabil din cauza unei operaţii.

Procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv pentru preşedintele CJ Constanţa în dosarul Centrului Militar Zonal.

Procurorii spuneau că, deşi a susţinut că nu se poate deplasa, Nicuşor Constantinescu a plecat de mai multe ori de la sanatoriul în care era internat, pentru a-şi rezolva diverse "probleme personale", inclusiv pentru organizarea petrecerii pentru 25 de ani de la absolvirea facultăţii.

Pentru că Nicuşor Constantinescu nu s-a prezentat nici la termenele precedente ale procesului, instanţa a decis ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să fie adus cu mandat la termenul de joi.

Jandarmii au mers joi la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu, însă nu l-au găsit. Avocatul acestuia, Marius Mocanu, a declarat pentru News.ro că Nicuşor Constantinescu s-a internat miercuri seară la Spitalul Judeţean Constanţa.

În toamna anului trecut, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal la trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. El a fost judecat pentru că în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

În acest dosar, Nicuşor Constantinescu are interdicţie de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.