Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, Adriana Pirte, acuzată că ar fi primit mită de la studenţi bani, parfumuri şi bijuterii pentru a-i promova la examene, a fost trimisă în judecată, cauza intrând pe rolul Tribunalului Bihor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorii au decis trimiterea în judecată a profesorului universitar Adriana Pirte, şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, aceasta fiind acuzată de 15 infracţiuni de luare de mită.

Cauza urmează să fie judecată de Tribunalul Bihor, iar instanţa va stabili săptămâna viitoare un prim termen de judecată.

Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, Adriana Pirte, reţinută şi apoi arestată în 10 februarie pentru luare de mită, fiind acuzată că ar fi primit de la studenţi bani, parfumuri şi bijuterii pentru a-i promova la examene.

Potrivit unui comunicat remis la acea dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, profesorul universitar Adriana Pirte ar fi primit mită de la studenţi sume cuprinse între 50 şi 400 de euro dar şi diverse bunuri precum parfumuri sau bijuterii, în schimbul promovării la examene.

"În exercitarea atribuţiilor funcţiei didactice de profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada mai - septembrie 2016, inculpata a primit sume cuprinse între 50 şi 400 de euro, precum şi diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de învăţământ”, preciza, la acea dată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Ulterior, Adriana Pirte a contestat decizia de arestare preventivă şi Curtea de Apel Bihor a decis înlocuirea acestei măsuri cu arestul la domiciliu.

În acealaşi caz este cercetată şi şefa de lucrări de la Departamentul de Medicină Dentară din Facultatea de Medicină Oradea, profesorul Camelia Dalai, aceasta fiind arestată preventiv iniţial, iar acum fiind sub control judiciar. Dalai este acuzată tot de luare de mită pentru că ar fi primit de la studenţi bani, cosmetice, cafea şi un stilou pentru a-i promova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.