Preşedinta ICCJ Cristina Tarcea a afirmat marţi că oportunitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu ţine doar de competenţa Legislativului, ea precizând că instituţiei pe care o conduce nu i s-a cerut încă un punct de vedere pe această temă, dar şi-a exprimat speranţa că "poate acum, când lucrurile intră în normalitate, va opera şi colaborarea interinstituţională".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, întrebată despre oportunitatea introducerii pragului pentru abuzul în serviciu, Tarcea a avertizat că până când nu se va rezolva problema sediului ICCJ, nu are de gând să îşi mai spună punctul de vedere asupra niciunei probleme.

"Este o problemă atât de gravă pentru Înalta Curte şi nimeni nu realizează, pur şi simplu sunt lăsată fără replică şi nu mă interesează nicio altă problemă", a spus ea.

Ulterior, însă, la instenţele jurnaliştilor, fiind întrebată dacă ICCJ a fost solicitată să prezinte un punct de vedere pe tema instituirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu, Cristina Tarcea a răspuns: 'Nu, dar poate acum, dacă intră lucrurile în normalitate, va opera şi colaborarea interinstituţională".

În ceea ce priveşte oportunitatea introducerii unui astfel de prag, ea a afirmat că oportunitatea ţine doar de competenţa Parlamentului, conform deciziei CCR.

"Oportunitatea ţine doar de competenţa Legislativului, tot Curtea Constituţională a afirmat asta. Să mizăm pe înţelepciunea Curţii Constituţionale", a declarat preşedinta ICCJ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.