Poliţiştii din Alba fac, joi dimineaţa, mai multe percheziţii la sediile unor firme de publicitate şi la locuinţele unor persoane fizice din Alba, Bucureşti, Cluj şi Mehedinţi într-un caz de evaziune fiscală în care reprezentanţii firmelor respective sunt suspectaţi de evaziune fiscală prin societăţi de tip fantomă prejudiciul fiind estimat la peste 4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, desfăşoară, joi dimineaţa, opt percheziţii în Bucureşti şi judeţele Cluj, Mehedinţi şi Alba.

Activităţile se desfăşoară la locuinţele a trei persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea, ce au ca principal obiect de activitate servicii de publicitate.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 - 2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 4.230.623 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul IPJ Mehedinţi, IPJ Cluj, Poliţia Sector 2 Bucureşti şi Poliţia Sector 3 Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.