Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost adus, miercuri dimineaţă, cu o ambulanţă la Curtea de Apel Constanţa, unde are loc un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal, în care a fost condamnat de instanţa de fond la închisoare pentru abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a coborât din ambulanţa cu care a fost adus la instanţă de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, Nicuşor Constantinescu a spus că nu se simte bine, că a parcurs săptămâna trecută 3.000 de kilometri şi că a fost adus "cu dricul".

Ulterior, el a intrat în sediul Curţii de Apel Constanţa, sprijinindu-se în cârje, urmând ca şedinţa de judecată să înceapă.

Şi luni dimineaţă, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, fusese adus cu o ambulanţă de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă la Curtea de Apel Constanţa, pentru un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal.

Şedinţa de judecată de luni a fost întreruptă după câteva minute de la începere, preşedintele suspendat al CJ Constanţa, care ar fi urmat să fie audiat, solicitând intervenţia unui echipaj SMURD, pe motiv că are tensiunea mărită. El era însoţit de un cadru medical de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, unde se află încarcerat, dar un echipaj SMURD cu medic şi asistent a venit la Curtea de Apel Constanţa, lui Constantinescu fiindu-i administrate mai multe medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Ulterior, şedinţa de judecată a fost reluată, însă Marius Mocanu, avocatul lui Constantinescu, a depus o cerere de recuzare a completului de judecată, pentru lipsă de imparţialitate privind soluţionarea cauzei pe fond. Astfel, procesul a fost din nou suspendat. Instanţa a respins cererea de recuzare a completului, iar şedinţa a fost reluată.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu a cerut apoi suspendarea judecării cauzei, motivând starea de sănătate a clientului său, însă magistraţii au respins solicitarea, considerând că şeful suspendat al CJ poate participa la proces. Ulterior, Constantinescu a decis rezilierea contractului de asistenţă juridică cu avocatul Marius Mocanu, solicitând un nou termen pentru a-şi angaja un apărător. 

Şedinţa a fost din nou suspendată, pentru a treia oară, aşteptându-se sosirea avocatului din oficiu. Şedinţa a fost reluată apoi, dar avocatul din oficiu a solicitat amânarea cauzei pentru a studia dosarul, cererea fiind însă respinsă de instanţă.

La începerea dezbaterilor, Nicuşor Constantinescu a spus că îi este rău şi a cerut intervenţia echipajului medical, şedinţa fiind întreruptă din nou, pentru a patra oară, timp de câteva zeci de minute, iar la reluarea acesteia instanţa l-a întrebat pe Constantinescu dacă doreşte să meargă la spital pentru investigaţii, acesta răspunzând afirmativ şi fiind dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Instanţa a stabilit un nou termen în acest dosar pentru miercuri.

În 20 mai, Curtea de Apel Constanţa a admis solicitarea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv pentru Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal, întrucât acesta a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând că este nedeplasabil din cauza unei operaţii.

În prezent, Nicuşor Constantinescu se află internat în Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

În 2 iunie, Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţie, deoarece este arestat preventiv în dosarul Centrului Militar Zonal. Aceasta este a treia suspendare din funcţie a lui Constantinescu.

În toamna anului trecut, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal la trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. El a fost judecat pentru că în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.