Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, aflat în Serbia, a discutat, cu omologul său Nela Kuburovic şi despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, ministrul sârb subliniind că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este în curs la Înalta Curte şi că după hotărârea instanţei va lua o decizie cât mai curând posibil, anunţă Ministerul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader a avut o întrevedere, la sediul Ministerului Justiţiei din Serbia, cu doamna Nela Kuburovic, ministrul Justiţiei din Serbia, iar discuţiile au viuzat intensificarea cooperării dintre cele două ministere de justiţie şi continuarea parcursului european al Serbiei.

"Miniştrii au purtat, de asemenea, discuţii despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Ministrul Kuburovic a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte şi că, ulterior hotărârii instanţei, ministrul justiţiei va adopta o decizie cât mai curând posibil", arată Ministerul Justiţiei într-un comunicat de oresp transmis luni seară.

Sebastian Ghiţă declara că îl va aştepta pe ministrul Justiţiei  pentru a-i da un memoriu prin care va cere suspendarea cererii de extrădare, invocând probele false din dosarul său.

Întrebat despre o posibilă întâlnire cu Sebastian Ghiţă, Tudorel Toader a răspuns: "Cum poate să participe el la o discuţie oficială între doi miniştri ai Justiţiei?”.

"Instanţa a cerut lămuriri suplimentare, le-am transmis, pe 9 martie au ajuns la dânşii. Judecătorii urmează ca, pe baza întregii documentaţii administrate, să se pronunţe cu privire la cererea de extrădare”, a adăugat Tudorel Toader, potrivit Digi 24.

Întrebat cât de lungă va fi procedura până la o decizie privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, Toader a spus că la această întrebare pot răspunde numai judecătorii, nu ministrul Justiţiei.

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembriei 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. 

Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.