Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, admite, referindu-se la acuzaţiile formulate la adresa sa de către un tânăr ofiţer de la Serviciul Teritorial Olt al Durecţiei Generale Anticorupţie (DGA) că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de acesta în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supraveghetor, dar spune că a avut „o discuţie informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu şi că ar fi trebuit să facă reclamaţie scrisă pe numele tânărului ofiţer pentru comportamentul acestuia din timpul examenului. Magistratul afirmă că unii colegi ai absolventului care susţineau şi ei examenul de licenţă s-au plâns că îi„ deranjează şi perturbă” şi reclamă că, la 50 de ani, nu a primit respectul cuvenit din partea unui tâmăr de „23 sau 24” de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie dată jurnaliştilor de la Epoch Times, judecătorul Alin Sorin Nicolescu l-a acizat pe poliţistul Giorgian Ciorîia de lipsă de "respect”, Nicolescu invocând diferenţa de vârstă dintre el şi tânărul absolvent de facultate.

„Greşeala mea e următoarea, trebuia să fac o sesizare scrisă din partea Universităţii, atitudinea lui a fost total nedemnă în timpul derulării examenului. (...) Orice spuneam, vocifera, şi era un examen serios, i-am atras atenţia de mai multe ori, la un moment dat nişte fete, studente, mi-au atras atenţia că le deranjează, nu ştiu ce voia să facă, nu fac afirmaţii... totuşi, era un examen serios, e o relaţie profesor-elev, puţin respect aşa, puţin respect, bă', totuşi, am 50 de ani, el are 23 sau 24!”; a declarat magistratul, pentru Epoch Times.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Magistratul admite că s-a adresat tânărului ofiţer cu apelative precum: "Băi, domnule student" sau "Buletinul îl avem, fratele meu, îl avem în dosarul personal, e la facultate la noi".

Nicolescu spune că a avut doar o discuţie „informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu, la care s-a referit pe parcursul discuţiei cu reporterul Epoch Times, folosind apelativul „Liviu”. 

„Dacă voiam să îi fac rău, îi făceam sesizare scrisă. (...) A fost o discuţie informală, l-am sunat pe Liviu care e prietenul meu şi i-am spus: «Păi aşa îi educaţi pe poliţişti în România, e în regulă, în faţa a 200 de studenţi să mă facă nedemn de funcţia de judecător ICCJ, el care are 23 de ani? Păi ce facem cu societatea asta, cu lumea în care trăim?» atât a fost. M-a întrebat Liviu: «Vrei să îi faci plângere?» i-am zis că nu, n-am făcut în viaţa mea. I-am zis doar că nu e în regulă cum îi educă. Dacă nu pentru poziţia profesor student atunci pentru părul meu alb...” a mai declarat Nicolescu.

 

Judecătorul admite că i-a scris un mesaj ofiţerului.

"Băi, ţi-a trecut un glonţ pe lângă ureche, trebuia să îţi fac sesizare scrisă, trebuia să iau măsuri cu tine, că tolerăm o dată, de două ori... sper să înţelegi ceva din chestia asta!" admkite magistratul că i-a scris lui Ciorâia, Nicolescu arătându-se „oripilat” de atitudinea acestuia.

El spune că nu a fost „rău intenţionat” şi că nici şeful DGA, Liviu Vasilescu, nu a avut intenţii rele atunci când l-a chemat pe ofiţer la Bucureşti.

„Altul în locul meu făcea sesizare scrisă, aveam 100 de copii acolo studenţii... Dar nu am făcut asta, ba din contră, am zis «Băi, la copilul asta să îi fie bine, să înţeleagă ceva din ecuaţia asta». Dar nu vedeţi, pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”, a mai declarat magistratul pentru Epoch Times.

Un ofiţer din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt acuză conducerea Direcţiei de faptul că l-a chemat pentru a cere explicaţii şi i-a solicitat să îi prezinte scuze unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ofiţerul a avut un schimb de replici cu magistratul, în contextul în care ofiţerul susţinea examenul de licenţă la finalul facultăţii iar judecătorul era supraveghetor la examen. „Această întâmplare mă face să îmi fie frică să mai lucrez în speţe în care vor fi cercetaţi oameni influenţi deoarece v-am prezentat exemplul perfect de ce se întâmplă în momentul în care doar ai păreri contradictorii cu cineva cu o funcţie înaltă, ce să mai zic de momentul în care faci cercetări cu privire la o persoana de genul”, a transmis ofiţerul. În urma celor relatate de acesta, sindicatul Poliţiştilor îl acuză pe şeful DGA Liviu Vasilescu, de „metehne securiste”. DGA admite că a primit o sesizare, dar spune că ofiţerului doar i-au fost solicitate „lămuriri” şi că faţă de acesta nu au fost luate măsuri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.