Judecătoria Medgidia a admis, joi, propunerea de liberare condiţionată în cazul lui Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul campusului social Henri Coandă. Decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privind pe condamnatul M. A.. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului M. A., ...., deţinut în Penitenciarul Constanţa Poarta Albă, din executarea pedepsei aplicate prin sent.pen.nr. 398/2018 a Tribunalului Bucureşti Sectia I penală, mandat nr.124/2022, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză”, se arată în minuta instanţei.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de trei zile de la comunicare.  
 
Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost condamnat în luna mai 2022 la trei ani de închisoare în dosarul campusului social Henri Coandă. 
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis încetarea procesului penal faţă de fostul primar al Constanţei Radu Mazăre şi faţă de omul de afaceri Avraham Morgenstern, în dosarul campusului social Henri Coandă, iar Alexandru Mazăre, fratele fostului edil, a primit o condamnare de trei ani de închisoare şi 5.000 de lei amendă penală. Decizia este definitivă. În prima instanţă, cei trei fuseseră achitaţi.
 
Înalta Curte a mai stabilit confiscarea, de la Alexandru Mazăre, a sumei de 80.000 de euro, echivalent în lei, la cursul BNR de la data plăţii şi a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestuia, până la concurenţa sumei de 80.000 de euro. 
 
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire a unor locuinţe modulare grupate în Campusul Social “Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa. În acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazăre 175.000 de euro, pentru că acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei pentru contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).
 
Anchetatorii susţin că din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi în contul personal al lui Radu Mazăre şi 80.000 de euro în contul pus la dispoziţie de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o banca din Israel.
 
În urmă cu câteva săptămâni, Radu Mazăre, condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul Retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul Polaris a fost liberat condiţionat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.