Ministrul Justiţiei, Florin Iordache a declarat, marţi, că Guvernul este cel care stabileşte modalitatea adoptării măsurilor privind graţierea şi modificarea codurilor penale şi oportunitatea acestor măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de ce aceste măsuri au fost adoptate seara târziu, Iordache a răspunes: ”La această oră a fost şedinţa de Guvern (...) Oportunitatea o stabileşte Guvernul” El a adăugat că ordinea de zi poate fi suplimentată, răspunzând astfel la întrebarea de ce proiectele nu au fost anunţate pe ordinea de zi iniţială.

Ministrul a spus că proiectele au primit avize de la ministerele de Interne şi Externe. Întrebat de ce lipsesc avizele instituţiilor din justiţie. ”Parchetele aplică legea. Legea o face fie Parlamentul, fie Guvernul (...) Competenţa lor vizează legile care vizează justiţia: 303, 304, 317”, a spus Iordache.

Întrebat de ce modificările Codurilor s-au făcut prin OUG, Iordache a spus că Parlamentul nu a reuşit până acum să pună în acord legislaţia penală cu deciziile CCR. ”Parlamentul avea obligaţia să le facă în 45 de zile, nu le-a făcut şi oportunitatea am stabilit-o noi pentru că ne trebuie o legislaţie coerentă”, a spus Florin Iordache. 

Ministrul a avut mai multe schimburi de replici cu jurnaliştii nemulţumiţi de răspunsurile oferite. Florin Iordache a răspuns lapidar întrebărilor adăugând aproape de fiecare dată sintagma ”altă întrebare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.