Guvernul a anunţat că, în cursul şedinţei Executivului desfăşurate duminică, nu a fost adoptat un proiect de lege privind modificarea legislaţiei penale, acest lucru urmând să se facă doar după dezbateri organizate de Ministerul Justiţiei cu partidele şi cu societatea civilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a unor solicitări adresate de mass-media cu privire la existenţa unui proiect de lege care să modifice Codul penal şi Codul de procedură penală, Biroul de presă al Guvernului este abilitat să facă următoarele precizări: Proiectul de lege la care se face referire nu este asumat de Guvern”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Un proiect de lege care să pună în acord legislaţia naţională cu directivele europene şi deciziile Curţii Constituţionale va trebui să rezulte din dezbateri organizate de Ministerul Justiţiei partidele şi cu societatea civilă.

”Până la momentul în care va rezulta un astfel de proiect agreat cu toţi participanţii la dezbatere, nici o altă propunere legislativă pe tema modificării Codului penal şi a Codului de procedură penală, nu va face obiectul vreunei decizii în Guvern”, precizează sursa citată.

Guvernul a abrogat, duminică, OUG 13/2017 privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, la cinci zile de la adoptarea sa pe 31 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.