Fostul director al Casei Corpului Didactic a judeţului Bihor Mioara Ţigan şi directorul Şcolii ”Avram Iancu” din Oradea au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul fraudării concursului pentru ocuparea funcţiei de director al acelei şcoli. Ţigan ar fi falsificat unele răspunsuri la testul grilă pentru a-i asigura lui Ioan Cuc participarea la interviu şi obţinerea funcţiei de director.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Mioara Ţigan, la data faptelor director al Casei Corpului Didactic a judeţului Bihor şi preşedinte al unei comisii de examinare, pentru instigare (sub forma participaţiei improprii) la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, Ioan Sorin Cuc, director al Şcolii “Avram Iancu” din municipiul Oradea, pentru complicitate la participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz serviciu abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, în forma instigării, anunţă, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

”În perioada 15 octombrie - 08 decembrie 2021, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Şcolii Gimnaziale «Avram Iancu» din municipiul Oradea, la care s-au înscris doi candidaţi, unul dintre ei fiind inculpatul Cuc Ioan Sorin. Cu ocazia susţinerii probei scrise (grilă), inculpatul Cuc Ioan Sorin nu ar fi obţinut o notă care să-i permită participarea şi la proba interviului. În acest context, până la soluţionarea contestaţiei, inculpata Ţigan Mioara, în calitatea menţionată mai sus, ar fi falsificat o parte din lucrarea inculpatului Cuc Ioan Sorin (prin modificarea răspunsului dat de candidat la un număr de şapte întrebări) cu consecinţa măririi notei iniţiale de la 5,60 la 7,00. Acest demers, pe care inculpatul Cuc Ioan Sorin l-ar fi cunoscut, i-ar fi permis acestuia să se prezinte la proba interviului şi câştigarea, în final, a concursului respectiv”, arată procurorii, în rechizitoriu.

Ulterior, la instigarea Mioarei Ţigan, inspectorul şcolar general al judeţului Bihor a emis, fără vinovăţie, decizia de numire în funcţia de director al Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” Oradea a lui Cuc.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.