DNA a decis, luni, trimiterea în judecată a lui Palmer-Hîrtopanu Horia, la data faptelor director în Ministerul Educaţiei, pentru luare de mită şi spălare de bani în formă continuată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov, au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpaţi.  

Astfel, în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată PALMER-HÎRTOPANU HORIA, la data faptelor director al Unităţii de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi spălare de bani, în formă continuată.  

Două persoane fizice au fost, de asemenea, trimise în judecată, una sub control judiciar şim alta în libertate.  

”În perioada 2017-2020, inculpatul Palmer-Hîrtopanu Horia ar fi pretins şi ar fi primit sume de bani şi alte foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 340.000 euro şi 18.749 lei, de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii şi pentru derularea în bune condiţii a unor contracte de lucrări, legate de construirea unor grădiniţe în cadrul Proiectului privind Reforma Educaţiei Timpurii în România”, arată DNA.  

Procurorii precizează că o parte a foloaselor primite ca mită de inculpatul Palmer-Hîrtopanu Horia ar fi constat în lucrări de forare a unui puţ şi de construire a instalaţiei de alimentare cu apă, care au fost executate în curtea locuinţei sale situate într-un oraş din imediata vecinătate a Capitalei.  

”În intervalul 2016-aprilie 2021, inculpatul ar fi obţinut sume de bani consistente ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, din care, prin diverse operaţiuni bancare, ar fi inserat în circuitul financiar legal sumele de aproximativ 228.676 euro şi 191.900 lei, folosite pentru a achiziţiona diferite bunuri (imobile şi autoturisme de lux), unele pe numele unor persoane apropiate (printre care şi inculpata cercetată în prezenta cauză sub control judiciar)”, mai anunţă procurorii.  

Potricvit acestora, toate acestea ar fi fost făcute pentru a ascunde şi disimula originea ilicită a sumelor de bani cu care au fost achiziţionate, precum şi a titularului dreptului de proprietate asupra acestora. 

”În acelaşi context, în perioada ianuarie – septembrie 2022, cel de-al treilea inculpat ar fi primit, spre păstrare, de la Palmer-Hîrtopanu Horia sumele de 52.700 lei şi 15.305 euro ce au fost descoperite de procurorii anticorupţie cu ocazia percheziţiei domiciliare, ştiind că acestea ar fi provenit din săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală, cel mai probabil de corupţie”, se mai arată în comunicatul DNA.   

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.